Wedstrijd der kampioenen?

De laatste competitie wedstrijd stond op het programma. Een wedstrijd tegen Nieuwleusen voor de jongens geen makkelijk begin. Vroeg het bed uit en dat valt niet mee voor een 16-17 jarige.

9.00 uur vertrek. De eerste vraag was kunnen we nog kampioen worden. De reactie, eerst maar eens winnen en dan zullen we wel zien. Vol vertrouwen en met enige spanning beginnen we aan de wedstrijd. De nummer twee tegen nummer negen moet je niet onderschatten. Dat werd ook duidelijk, zoals wij als team zijn met vechtlust en plezier voorop, komen we tegen de rust aan toch op een 0-1 voorsprong.

Na de nodige motivatie en kokend hete thee in de rust komen we goed de kleedkamer uit. Donkere wolken pakken zich samen boven Nieuwleusen en het begint te sneeuwen (regenen) tot overmaat van ramp staan de dug outs aan de verkeerde kant van het veld. Dus daar zat je niet comfortabel. Maar aan de inzet van de jongens ligt het niet, ook de resultaten van onze interim trainer (Ronnie) worden zicht baar, dat al na twee trainingen. Vol door naar de twee, drie en vier nul voorsprong. 70e minuut penalty. Onze Thijn zal dit klusje wel even klaren en begint al te juichen voordat de strafschop is genomen en als of het zo moet zijn hoog over. Dan ben je als team toch even van slag en word het uiteindelijk nog 1-4. Een mooie stand.

Maar zijn we nu ook kampioen? Gezien de stand wel. De winterstop is begonnen, tot eind januari kunnen de laatste wedstrijden nog worden ingehaald. Ook wij hebben er nog één in te halen. Dan zullen we zien of we het ook daadwerkelijk zijn geworden in een wel of niet volledige competitie. We hebben in ieder geval wel het kampioens gevoel. Je kunt niet anders dan trots zijn op deze club vrienden.