Nieuws

Nieuwjaarsreceptie op 6 januari met Bas Nijhuis

Op zaterdag 6 januari is topscheidsrechter Bas Nijhuis samen met Eddy van der Ley te gast bij de Nieuwjaarsreceptie van Rohda Raalte. Vanaf 16:00 uur kunnen alle leden, sponsoren en supporters elkaar onder het genot van een hapje en een drankje, de beste wensen komen wensen. Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie is er het Rohda Raalte Dartstoernooi dat aanvangt om 14:00 uur.

Bas Nijhuis signeert op zaterdag 6 januari zijn spraakmakende boek ‘Niet zeiken, voetballen!’ bij Rohda Raalte. Tussen 18.15 uur en 19.30 uur is de internationaal topscheidsrechter samen met schrijver Eddy van der Ley van de partij in de kantine op sportpark Tijenraan. Het bezoek van het duo bestaat uit de verkoop van het boek, een signeersessie en een fotomoment. Als klap op de vuurpijl voeren Nijhuis en Van der Ley een korte show op met vermakelijke anekdotes. ‘Niet zeiken, voetballen!’ vliegt over de toonbank en had na twee weken, naast zeer positieve recensies, de status van bestseller te pakken, met een top 3-notering in de Bestseller Top 60. Na drie weken was het boek al toe aan de vijfde druk. Alle belangstellenden zijn welkom.

Over het boek
Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis doet een actieve topscheidsrechter een boekje open over de communicatie met spelers, trainers, toeschouwers, bestuursleden en assistenten. In ‘Niet zeiken, voetballen’, op de markt gebracht door Voetbal Inside/Overamstel Uitgevers, neemt internationaal arbiter Bas Nijhuis (Enschede, 1977) de lezer letterlijk mee naar de sfeer en dynamiek van stadion, kleedkamer en voetbalveld. Het levert een uniek en onthullend inkijkje op in de wereld van de arbitrage, pakkend opgetekend door auteur Eddy van der Ley.

Met een voorwoord van Willem van Hanegem
Met even informatieve als hilarische anekdotes over wereldsterren als Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Luis Suárez, Mesut Özil en Nederlandse spelers en trainers als Jaap Stam, Mark van Bommel, Theo Janssen, Luuk de Jong, Memphis Depay, Dick Advocaat en Louis van Gaal.

Met verhalen van binnenuit over de 10-0 zege van PSV tegen Feyenoord, de bizarre aanval van een Ajax-hooligan op AZ-keeper Esteban, het afscheid van Vitesse-icoon Theo Bos, het ‘Hawkeye-doelpunt’ van Jeroen Zoet, de sensationele bekerwinst van PEC Zwolle op Ajax en de door matchfixing ontsierde wedstrijden die hij floot.

Met de gedetailleerde waarheid over de aangifte wegens mishandeling tegen zijn persoon, de schorsing die hij opgelegd kreeg vanwege de beruchte ‘balkonscene’ en over de beledigingen en bedreigingen waaraan hij met grote regelmaat wordt blootgesteld.

Nijhuis vertelt ook over de vele amateurclubs die hij in zijn jeugd floot, zijn ondernemerschap als eigenaar van een bakkerij, over zijn optredens als entertainer/spreker en over zijn diepgewortelde liefde voor dieren. De topscheidsrechter brengt dat alles met een grote dosis humor, zelfspot en respect.

Voor jou geselecteerd

Naar boven