Rohda Raalte JO9-5 Zaalkampioen

Zaterdag 3 februari moest en zou het gebeuren voor Rohda Raalte JO9-5. We konden kampioen worden in de zaal. Na een intensieve trainingsweek was iedereen er, stiekem wel met een beetje spanning, klaar voor. De eerste wedstrijd was tegen, de nummer 2, Nieuw Heeten JO9-2 en we wisten dat bij winst het kampioenschap binnen was.

Na een bliksemstart van Rohda Raalte was het al binnen een minuut 1-0. Na een goede voorzet zag de verdediging van Nieuw Heeten geen andere uitweg dan de bal in eigen doel te schieten. Daarna slopen de zenuwen bij de jongens toe en kwam Nieuw Heeten steeds beter in de wedstrijd. Na ongeveer 5 minuten voetballen werd de stand gelijk getrokken 1-1. Na een vlotte aanval van Nieuw Heeten werd de bal koelbloedig via binnenkant paal binnen gewerkt. Door deze tegenslag lieten we ons niet het veld uit slaan en zochten we meteen weer de aanval op.

We werden steeds sterker en beter en na een goed uitgespeelde aanval werd de bal vakkundig in het doel geschoten 2-1. Nu kwamen we pas echt op stoom en vier minuten later was het alweer raak. Na een goede actie werd de bal achter de keeper van Nieuw Heeten gewerkt 3-1. Nu gingen echt alle remmen los. We kregen vele kansen die we onbenut lieten. Uiteindelijk was het dan toch nog raak. Twee minuten voor tijd werd de eindstand, door een geplaatst hoog schot, bepaald op 4-1. Het eindsignaal klonk en Rohda Raalte JO9-5 was kampioen.

Hierna moesten we nog één wedstrijd voetballen, maar die deed er niet meer toe voor de eindstand. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 1-1 gelijk gespeeld en zo bleven de jongens van Rohda Raalte JO9-5 ongeslagen. Na het douchen snel terug naar Raalte om het kampioenschap te vieren met PATAT en ranja.