Nieuws

Puntverlies in Enschede

Rohda Raalte heeft zondagmiddag niet weten te winnen in Enschede van vv Rigtersbleek. Na negentig minuten voetballen stond er een 2-2 op het scorebord. Gezien de gehele wedstrijd en qua kansen, hadden de 3 punten mee naar Raalte moeten gaan, maar het bleek dus anders te gaan.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

De eerste helft speelden de Raaltenaren niet goed en kwamen dan ook al snel achter in de vierde minuut. Jacob Saïd mocht inschieten en toen de bal iets van richting werd veranderd, was doelman Tom Vastenavond kansloos. Rohda probeerde daarna het recht te zetten, maar met name door goed storend werk van Rigtersbleek en omdat het bij Rohda Raalte allemaal net niet lukte, duurde het tot de 36ste minuut voordat de stand weer gelijk werd. Coen van Heun kopte een vrije trap van Thom Strijland binnen. Nog geen twee minuten later lag de bal alweer achter Tom Vastenavond. Laatste verdediger van de tukkers mocht inschieten en ook deze bal werd van richting veranderd, waardoor Tom wederom kansloos was.

In de tweede helft zagen we bijna een Rohda Raalte wat we willen zien. Kans na kans werd er gecreëerd, toch scoorde Rohda Raalte te weinig. Alleen Mart Lugtenberg, die overigens prima in mocht vallen, wist het net te raken.

Door dit resultaat blijft het spannend in de 1e Klasse E. Qua verliespunten staan Longa’30, Rkzvc en Rohda Raalte op maximaal 1 punt van elkaar. Door de scheve verhoudingen qua aantal gespeelde wedstrijden blijft het dus spannend wie er aan het einde bovenaan komt.

Volgende week zondag staat er voor Rohda Raalte een derby op het programma. Sv Schalkhaar, wat tegenwoordig getraind en gecoacht wordt door ex-Rohda Raalte-speler Marcel Geestman, komt op bezoek op Sportpark Tijenraan.

Karakteristieken:
‘4 1-0 Jacob Saïd; ’36 1-1 Coen van Heun; ’38 2-1 Tim Bongers; ’66 2-2 Mart Lugtenberg
Scheidsrechter: Mevr. de Jong
Geel: Coen van Heun (Rohda Raalte) & Max Krake en Tim Bongers (Rigtersbleek)