Op naar de nacompetitie

Rohda Raalte heeft zondag verloren van Rkzvc op het eigen Sportpark Tijenraan. Na anderhalf uur voetbal stond er een 1-2 eindstand op het scorebord. Doordat ook Longa’30 verloor pakte Rkzvc de titel van de Eerste Klasse E. Van harte gefeliciteerd!

Samenvatting & Nabeschouwing ROHDA Raalte TV:

Het was voor Rohda Raalte de laatste kans om de competitie nog spannend te maken. Dat had ook zeker gekund. Helaas wist Djeremy Zandvliet de score in de 13e minuut niet te openen nadat hij 1 op 1 was komen te staan met de doelman van Rkzvc. Rohda Raalte speelde met name de eerste twintig minuten prima en was duidelijk de ploeg die er deze zondagmiddag iets moois van wilde maken. Daarna kwam Rkzvc beter in hun spel en creëerde ook een aantal goede kansen.

Vlak na rust was de fase dat Rkzvc toe sloeg middels twee doelpunten van topscorer Sjors Storkhorst en Jens Schutten. Daarna parkeerde Rkzvc de bus voor hun eigen goal en wilde via gevaarlijke counters toeslaan. Het doelpunt van Jaouad Akloud viel helaas te laat om er nog een gelijk spel uit te slepen. Eindstand: 1-2.

We feliciteren Rkzvc met dit kampioenschap. Qua voetbal is Rkzvc de beste ploeg van de Eerste Klasse E (redactie) en verdiend dit kampioenschap. Wij als Rohda Raalte krijgen vaak de complimenten, maar hebben helaas een fase in het seizoen gehad waar te weinig gescoord werd. Nu op naar de nacompetitie. Dat wil niet zeggen dat de komende twee wedstrijden niet belangrijk zijn. Rohda Raalte moet op de 2e plaats zien te eindigen om in de nacompetitie de tussenronde, oftewel een extra wedstrijd spelen, te ontlopen.

Volgende week zondag, 1e pinksterdag, gaat Rohda Raalte naar de Peuverweide van Stevo. Aanvang is dan 14:00 uur.

’49 0-1 Sjors Storkhorst; ’53 0-2 Jens Schutten
Geel: Teun Bakhuis, Jaouad Akloud, Edilson José Coelho & Thom Strijland (Rohda Raalte) & Mark te Winkel (Rkzvc)
Scheidsrechter: Dhr. Wassink