Nieuws

Rohda Raalte 5: De perfecte voetbalzondag

Zondag 13 mei, de dag waar Rkzvc kampioen kon worden tegen Rohda Raalte en VV Hellendoorn kampioen kon worden tegen Rohda Raalte 5. Uit ervaring gesproken wisten wij dat VV Hellendoorn 2 een team was die gemiddeld tegen de bejaarde leeftijd aan zat en vol zaten met opgekropte frustraties. In de uitwedstrijd kregen we 6-2 op de broek en wisten dat dit een lastige pot ging worden. Zij staken er met kop en schouders bovenuit, in kwaliteit en in spelers. Met 14 wisselspelers hadden zij evenveel wissels dan wij spelers in onze gehele selectie. Toch waren we er op gebrand om hun kampioensfeest te verzieken, niets is leuker toch?

We zitten in een flow en de laatste nederlaag dateert 18 maart 2018. Het geheime recept voor 3 punten lijkt gevonden te zijn. Al maanden zit een warming-up er voor de wedstrijd niet meer in. Krachten sparen noemt aanvoerder Jur de Dalie het.

Een perfecte voetbalzondag kon het wel genoemd worden. Zon, twee kampioenkrakers op het programma en een All Day Long editie in het vooruitzicht. Zo dachten meer voetballiefhebbers erover, het publiek was in grote getale aanwezig waarvoor dank!

We hadden het gaspedaal al snel gevonden. 5 minuten na het beginsignaal wist onze veelscorende spits Daan de 1-0 binnen te werken. De jong-bejaarde tegenstander begon flink te zweten. Moeten we de bestelde kampioensbus cancelen? Dit resulteerde in een hoop opgefokte frustratie en opstootjes. Onder toeziend oog van nota bene hun eigen kinderen was geen scheldwoord te gek. Laat die bus nog maar even staan was het antwoord toen zij een gratis penalty in hun schoot geworpen kregen. 1-1, tevens ruststand.

Het was een pot vol spanning, sensatie, strijdlust en passie. Die strijdlust was te zien hoe Daan de 2-1 binnen werkte. Met een sprong voor volk en vaderland, die hij helaas moest bekopen met zijn kruisband, wist hij de bal achter de keeper te krijgen. Alles wees er naar uit dat dit onze dag ging worden. Hoewel we een stuk of 13 100% kansen kregen om de 3, 4, 5 en misschien wel 6 te scoren lieten we deze allen onbenut. Het was een twijfelachtige penal die de doorslag gaf. Leroy schoot hem onberispelijk binnen, 3-1! Kort voor tijd scoorden zij nog wel de 3-2 maar dat was tevergeefs.

Onze beste wedstrijd in ons twee-jarig bestaan, heerlijk! De tegenstander droop in hun ‘kampioensbus’ af naar huis. De groeten en tot ziens!

Theoretisch, wanneer Hellendoorn 2x verliest en wij 3x winnen zijn wij kampioen. Wij zeggen Eredivisie ontknoping in 2007, wie kent hem nog?

Voor jou geselecteerd

Naar boven