ROHDA Raalte in bizarre wedstrijd door naar 2e ronde

ROHDA Raalte heeft zich ten koste van Sportclub Nec geplaatst voor de 2e ronde van de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse. In een bizarre wedstrijd wonnen de Raaltenaren terecht van het Nijmeegse Nec. Aanstaande zondag is in Sneek de plaatselijke SWZ de volgende tegenstander in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse.

Samenvatting & Nabeschouwing ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte was heer en meester op Sportpark Tijenraan. Toch kwam Nec op voorsprong na ruim een half uur spelen, toen Guilliano Grot een corner binnen kopte. Verder kwam Nec niet tot grote kansen. Rohda Raalte daar en tegen wel. Net als dat het de laatste tijd gaat, werden er weer teveel kansen ‘verprutst’. Toch was het Djeremy Zandvliet die 10 minuten voor het eindsignaal de meer dan verdiende 1-1 op het scorebord bracht.

Daar voor had het ook zomaar anders kunnen lopen. Vlak na rust leek een speler alleen op Tom Vastenavond af te stevenen, en Coen van Heun moest zijn eigen fout goedmaken. Gelukkig kreeg hij slechts geel. Wel moet gezegd worden dat er nog 2 verdedigers meer mee liepen op dezelfde hoogte, maar de scheidsrechter, Dhr. Paarhuis oordeelde: Geel. Na de gelijkmaker leek het nog even uit de hand te lopen. Mohamed Ired van Nec sloeg Lars van Schooten en kon met rood vertrekken, nadat hij kort daarvoor een gele kaart had gekregen.

In de verlenging was het aanvoerder Jesper Harmens die Rohda Raalte naar de 2e ronde schoot. Nec kreeg daarna nog een rode kaart, toen Thom Strijland van achter neergesabeld werd. Doordat er aan het einde van de 90-minuten speeltijd een speler van Nec uitgevallen was en men al 3x gewisseld had, speelde Rohda Raalte vanaf dat moment (2e rode kaart) tegen 10 man en speelde het de wedstrijd professioneel uit en kon zo toch nog krachten sparen voor het duel van aanstaande zondag.

Dirk-Jan Klijn Velderman werd door Nico Wansia van RTV Oost geïnterviewd na de wedstrijd:

Aanstaande zondag wordt de wedstrijd gespeeld op Sportpark van SWZ Sneek, Molenkrite 132, 8608 XK Sneek. Het wordt een duel met twee gezichten. Rohda Raalte dat vol voor promotie gaat en SWZ Sneek dat kan degraderen uit de Hoofdklasse. De wedstrijd vangt aan om 14:00 uur en staat onder leiding van Dhr. Horst uit Delfzijl en hij wordt geassisteerd door Dhr. Tardy en Dhr. van Nijnatten. We hopen dat er vele Rohda Raalte supporters zullen afreizen naar Friesland om onze mooie club aan te moedigen!

’37 0-1 Guilliano Grot; ’84 1-1 Djeremy Zandvliet; ’99 2-1 Jesper Harmens
Rood: Mohamed Ired & Danny van der Weerden (Sportclub Nec)
Geel: Mohamed Ired (Nec) & Coen van Heun en Lars van Schooten (Rohda Raalte)
Scheidsrechter: Dhr. Paarhuis