ROHDA Raalte laat SWZ Sneek degraderen

ROHDA Raalte speelde zondagmiddag een prima pot tegen Hoofdklasser SWZ Sneek en won helemaal terecht met 1-2. Het enige negatieve aan dit resultaat is dat de score veel hoger had moeten uitvallen. De Friezen degraderen door dit resultaat naar de 1e Klasse en Rohda Raalte maakt nog altijd kans om naar de Hoofdklasse te promoveren.

Samenvatting & Nabeschouwing ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte startte prima aan de wedstrijd en had, voordat het in de 11e minuut op voorsprong kwam middels een wonderschone actie van Edilson José Coelho, al met 0-3 voor kunnen staan. Helaas werden deze kansen gemist cq. verprutst. Daardoor bleef SWZ Sneek in de wedstrijd en het kwam dan op gelijke hoogte in de 28e minuut vanuit een corner. Vlak voor rust werd Edilson (Eddy) vastgehouden in het strafschop gebied. De scheidsrechter kon niet anders doen dan Rohda Raalte een penalty te geven. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door aanvoerder Jesper Harmens.

Na de rust probeerde SWZ Sneek meer druk naar voren te zetten. Hierdoor kreeg Rohda Raalte ruimte om de wedstrijd te beslissen, maar weer werden de vele mogelijkheden/kansen verprutst. Wel had Rohda Raalte nog een strafschop moeten krijgen, toen Eddy in de 84e minuut onreglementair onderuit geschoffeld werd. De scheidsrechter durfde de bal niet weer op de stip te leggen. Tot het einde toe bleef het dus spannend, maar het was Rohda Raalte dat de 1-2 over de streep trok en verdiend won!

Volgende week zondag wacht een oude bekende. In Meppel op Sportpark Ezinge neemt Rohda Raalte het dan op tegen Alcides, dat met 1-0 won van Geldrop. Aanvang van deze halve finale in promotie naar de Hoofdklasse is 14:00 uur. De winnaar van deze wedstrijd neemt het dan in de laatste wedstrijd op tegen de winnaar van de wedstrijd VOC Rotterdam – DEM Beverwijk.

’11 0-1 Edilson José Coelho; ’28 1-1 Harvey de Boer; ’45+2 1-2 Jesper Harmens
Scheidsrechter: Dhr. Horst
Toeschouwers: 400
Geel: Lennart Krijger & Stefan Beltman(Rohda Raalte) en Jordy Torenbeek & onbekend (SWZ Sneek)

Tom Vastenavond, Lennart Krijger, Stefan Beltman, Coen van Heun, Jeroen Jansen, Jesper Harmens (C), Dirk-Jan Klijn Velderman, Thom Strijland (’85 Sander Blok), Djeremy Zandvliet (’85 Jaouad Akloud), Edilson José Coelho & Lars van Schooten (’78 Teun Bakhuis)

Foto’s: Erik Roelofs
Camera: Tawfeek
Montage: René Kappert