Nieuws

ROHDA Raalte Goal Diggers kampioen meisjes

Dinsdag 5 juni 2018 zijn de ROHDA Raalte meiden van MO11-1 kampioen geworden van de 1e klasse 1. De laatste wedstrijd was in en tegen Colmschate’33. Een unieke prestatie van deze mooie club meiden, die al enkele jaren met veel plezier, enthousiasme, gedrevenheid de voetbal sport met elkaar beoefenen.

Na 6 wedstrijden, die redelijk eenvoudig waren gewonnen, met grote verschillen in scores, moesten de dames aantreden tegen de mede koploper en mede titel kandidaat Sparta Nijkerk MO11-1. Stijf van de zenuwen, want de dames wisten precies wat er op het spel stond, begonnen ze aan deze wedstrijd die achteraf gezien duidelijk de lastigste wedstrijd is gebleken.

Na 1-0 voor gestaan te hebben, kantelde deze wedstrijd, al snel en werd het 1-1 en ook 2-1 voor Nijkerk. De spanning en druk van het niet mogen verliezen was duidelijk voelbaar bij zowel de spelers, de begeleiders als de trouwe supporters. Voetballend was dit zeker niet de beste wedstrijd van de meiden. maar met maximale inzet en grote gedrevenheid werd het toch 2-2. Na een enigszins dubieuze vrije trap kwam Nijkerk door een lange afstandsschot op een 3-2 voorsprong. De dames lieten echter het hoofd niet zakken en wisten dat ze bij verlies waarschijnlijk het kampioenschap aan zich voorbij moesten laten gaan.Dit mocht dus niet gebeuren! Met pijn en moeite en maximale inzet sleepte ze er toch een gelijkspel uit, wat voor de begeleiding als een overwinning werd betiteld.

Na deze wedstrijd viel er een bepaalde druk van de meiden af, ondanks dat ze nog 3 finales moesten spelen, namelijk tegen de nummer 3, 4 en 5 van de competitie! VIOS uit werd gewonnen, nadat ze met 2-0 achter hadden gestaan, werd deze beladen wedstrijd winnend met 6-2 afgesloten. IJVV was de volgende hindernis, op dat moment de nummer 3. Ook hier keken de dames al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Maar met goed voetbal, de juiste inzet, en zeker met de gedrevenheid om kampioen te willen worden werd ook deze wedstrijd winnend afgesloten. Het werd een 3-1 overwinning!

Nog 1 wedstrijd te gaan! Maar ook Sparta Nijkerk, onze enige overgebleven concurrent, bleef winnen en had een relatief makkelijke laatste wedstrijd te spelen. Beide teams hadden uit 9 gespeelde wedstrijden, 8 gewonnen en 1 gelijk, 25 punten! Echter, onze Rohda Raalte toppers hadden een beter doelsaldo.

Zaterdag 2 juni moesten onze dames uit tegen Colmschate ’33, op dat moment de nummer 3, die gezien de uitslagen duidelijk maakten dat ze weinig weg gaven. Colmschate’33 had maar 20 doelpunten tegen en wel 41doelpunten voor. Daarnaast hadden we vorig jaar met 4-2 verloren uit bij Colmschate en dus op voorhand een moeilijke tegenstander. Echter, vanwege de finale van het schoolvoetbal regio oost, die ook op 2 juni gespeeld werd, hebben we Colmschate gevraagd om deze wedstrijd op een ander datum te mogen spelen. Colmschate heeft hieraan gehoor gegeven, maar hoe kan de KNVB nu een finale schoolvoetbal plannen op een dag dat veel teams nog strijden om kampioenschap of handhaving.

Sparta Nijkerk speelde echter wel haar laatste wedstrijd op 2 juni, thuis tegen Hardenberg ’85, die 9e stond op de ranglijst. Wij wisten dat ze deze wedstrijd wel zouden winnen, alleen met hoeveel, dat was de vraag. Het werd 15-2 voor Sparta Nijkerk en daarmee waren ze ons met op doelsaldo met 2 doelpunten meer gepasseerd op de ranglijst. Maar…. wij hadden nog 1 wedstrijd te goed! Bij winst zouden we evenveel punten hebben en daarmee OOK kampioen zijn, echter dat was voor de dames niet voldoende! Ze wilden koste wat het kost bovenaan de ranglijst komen te staan. De doelstelling was duidelijk: winnen en met minimaal 3 doelpunten verschil! Dat was echter nog geen ploeg gelukt tegen Colmschate ’33. Sparta Nijkerk had bijvoorbeeld maar met 1-0 gewonnen van Colmschate en zoals gezegd, wij hadden vorig jaar verloren van dit team.

Op maximale oorlogssterkte traden onze dames aan, van enige zenuwen bleek geen sprake te zijn! Dit was bij het kader van het team wel anders, evenals bij de altijd trouwe en fanatieke supporters aanhang: die stonden stijf van de zenuwen…. Met velen zijn we uit Raalte vertrokken om getuige te zijn van deze memorabele wedstrijd. Vaders, moeders, broers en zussen, ooms en tantes, neven en nichten en uiteraard opa’s en oma’s, kwamen de dames aanmoedigen. En ook de dames van MO11-2 met hun begeleiding kwamen de toppers van Rohda Raalte MO11-1 steunen, wat de saamhorigheid binnen deze leeftijdsgroep kenmerkt!

5 juni 2018, Colmschate 19:00 uur aanvang wedstrijd, vanaf het begin maakte de dames van Rohda Raalte de dienst uit, ze waren duidelijk in hun bedoelingen, winnen en met grote cijfers! Na circa 8 min werd het 1-0 voor de Goal Diggers en vrij snel daarna werd de 2-0 erin geschoten! Colmschate scoorde nog tegen 2-1, met en prachtige corner die er in 1 keer inging, maar met 3-1 gingen de dames rusten! We stonden nu gelijk met Nijkerk: even veel punten en met een gelijk doelsaldo, plus 60. Maar we hadden nog 25 minuten! De tweede helft verliep aanvankelijk erg stroef, de dames gaven niks weg maar konden ook niet scoren, mede dankzij een goede keeper bij Colmschate. Met een goed geraakte afstandsschot scoorde de meiden toch de 4-1, daarna liep de score nog op tot 6-1 en dus waren de Goal Diggers van Rohda Raalte MO11-1 uiteindelijk toch met overmacht kampioen geworden in de 1e klasse.Met 28 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van plus 63 staan ze met even veel punten toch boven Sparta Nijkerk, mede kampioen. Maar er kan er maar 1 bovenaan staan en dat zijn de TOPPERS van ROHDA Raalte MO11-1!

Wij feliciteren Sparta Nijkerk met hun kampioenschap maar vieren ONS kampioenschap uitbundig als ware kampioenen, ole ole!!!

Voor jou geselecteerd

Naar boven