Nieuws

Geslaagde Korbeld Rohdadag 2018

Onder het motto “voel je welkom en maak de Rohdadag mee” vond afgelopen zaterdag 9 juni weer de traditionele Korbeld Rohdadag op het Tijenraan sportcomplex plaats. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd om alle Rohda clubmensen te bedanken voor het vele werk dat iedereen het afgelopen jaar weer heeft verzet. De dag bood wederom een gevarieerd programma en begon om half tien met het ouder – kind toernooi. Een krachtmeting tussen jong en oud waarbij ook de moeders lieten zien een goed balletje te kunnen trappen. Verder waren er de gehele dag vele activiteiten voor jong en oud.

Ten opzichte van andere jaren was er ’s middags dit keer geen buffet. De organisatie heeft hierin een verandering doorgevoerd en presenteerde een uitstekend BBQ festival met “de Zaak” als opzwepende live muziek. Tussen het geheel door liepen er ook diverse “boefjes” rond. Deze origineel verkleedde versies liepen rond ter ondersteuning van de actie: “Weten we jou nog te boeien?” Dit om in alle leeftijdscategorieën mensen te benaderen om Rohda clubman – vrouw te worden en met hun eigen talent de club en zichzelf te versterken voor diverse werkzaamheden.

Aan het eind van de middag werd ook de titel: “Rohda clubman – vrouw van het jaar” toegekend. Dit jaar ging de eer naar Wim Kappert een echte Rohda clubman die op het financiële vlak vele verdiensten voor de club verricht. Hij werd luid bezongen en kreeg hiervoor een blijvende oorkonde overhandigd van clubvoorzitter Han Reinders.

Later in de middag werden de eerste vijf prijswinnaars en opbrengst van “de grote Rohda loterij” bekend gemaakt. Er was een flink prijzenpakket waar iedere lot-koper een kans op maakte. Zoals een Asus laptop 15,6 inch 128GB SSD twv € 599,-, een Samsung Tablet twv € 349,-, een Samsung Smartphone twv € 299,- en een dagdeel rijden in Porsche 991 Carrera (aangeboden door PCA Mobile). Dit alles met een hoofdprijs van een Samsung HDR breedbeeld TV met de allernieuwste snufjes. Mevrouw Wekking uit Raalte ging er met de Hoofdprijs vandoor, de 55 inch smart TV werd beschikbaar gesteld en overhandigd door eigenaar Jeroen te Wierik van Azerty.

Door de gedrevenheid van vele Rohda clubmensen was de loten-verkoop weer uitstekend de noemen. De cheque overhandiging met opbrengst aan de clubvoorzitter was maar liefst 16.200 euro. Een zeer goed resultaat wat de club goed kan gebruiken voor de vernieuwbouw plannen van o.a. het clubhuis. Het totale aantal van 34 prijswinnaars en verdere informatie staan vermeld op de website.

De avond werd muzikaal afgesloten met DJ FER en rond tien uur sloten de Rohda clubmensen en organisatie weer een tevreden seizoen af.

Foto’s: Vanessa Driessen & Erik Roelofs

Voor jou geselecteerd

Naar boven