Samenwerking BVO’s

Sinds maart 2012 heeft Rohda Raalte een samenwerkingsconvenant met de Regionale Jeugdopleiding “Voetbalacademie FC Twente”, waarin ook Heracles Almelo en – destijds – Go Ahead Eagles zijn betrokken. Het convenant is gesloten voor de duur van een jaar en wordt stilzwijgend telkens voor de periode van een jaar verlengd.

Voetbalacademie_FC_Twente_Logo_(2006)

Doel van deze samenwerking is de opleiding van jeugdvoetballers te verbeteren enerzijds en om de samenwerking tussen het amateurvoetbal en het betaalde voetbal in de regio te verbeteren anderzijds. Hierbij worden jeugdspelers bij hun schoolkeuze en studie ondersteund, zodat elke speler het maximale rendement uit zijn mogelijkheden kan halen. Tevens krijgen jeugdspelers begeleiding op hun weg naar een sterke persoonlijkheid in de maatschappij. De doelstelling hiervoor is om jeugdspelers kansen te geven zich in de voetbalsport, waarin ze over grote mate van aanleg beschikken, te ontwikkelen.

Door de samenwerking en technische ondersteuning van het amateurvoetbal door de voetbalacademie zal de ontwikkeling en de kwaliteit van met name het jeugdvoetbal toenemen.


Met ingang van het seizoen 2012/2013 werken ook de jeugdafdeling van PEC Zwolle en Rohda Raalte samen om getalenteerde jeugd beter te ondersteunen in hun ontwikkeling. Tevens wordt het sporttechnisch kader breed opgeleid om deze vooruitgang beter tot zijn recht te laten komen. Hierbij worden clinics georganiseerd waar zowel spelers als sporttechnisch kader het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

Jeugdopleiding_PEC_ZwolleRohda Raalte was op dat moment pas de derde vereniging die een gouden overeenkomst met de BVO ondertekende. Er zijn drie soorten overeenkomsten: goud, zilver en brons. Dit is afhankelijk van het niveau waarop de jeugdteams spelen, het niveau waarop het eerste elftal speelt en het aantal spelers van de amateurvereniging dat op dat moment in de jeugd van Zwolle speelde. Zwolle gaat met maximaal 30 (top)amateurverenigingen een samenwerkingsovereenkomst sluiten. Hiermee wordt invulling gegeven aan de kernpropositie van PEC Zwolle, waarbij voetbal de verbindende factor in de regio zal zijn en er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat.

Badges-goud-RohdaRaalte

Naar boven