Teleurstellende Sallandse Derby

In een matige wedstrijd, wat misschien wel kenmerkend is voor een derby, speelde Rohda Raalte met 1-1 gelijk in en tegen Heino. Ook het weer speelde niet echt mee. Bijna de gehele wedstrijd regende het. Toch was er veel strijd en passie, maar echt goed voetbal zagen we niet op deze druilerige zaterdagavond.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

De eerste helft was vv Heino meer in balbezit en werd een aantal keren gevaarlijk. Toch was het Rohda Raalte wat de eerste kans kreeg om de score te openen in de 22e minuut, nadat Wesley Hansler door de keeper van vv Heino gevloerd was. Lars van Schooten ging hier helaas niet goed mee om. Zijn inzet was niet goed in de hoek geplaatst en zo kon de keeper van Heino zijn fout weer goedmaken.

Vlak daarna kwam vv Heino op voorsprong. Luc van der Burg schoot van zo’n 20 meter raak. Tom Vastenavond kon zijn schot, wat van richting veranderde, niet keren. Daarna was het Rohda Raalte wat meer balbezit had en probeerde de gelijkmaker te forceren. Dit lukt via een vrije trap van Lars van Schooten die zijn ‘fout’ dan ook weer goedmaakte.

In de tweede helft probeerde Rohda Raalte weer op voorsprong te komen. Heino zakte wat meer in en leek er wat doorheen te zitten. Getuige ook de kramp van een voorwaartse van Heino. Toch bleef het vrij makkelijk op de been en werd de ruststand, de eindstand.

Zo eindigde ook deze versie van de derby in een gelijk spel. Met een grote verliezer aan Raalter zijde. Dirk-Jan Klijn Velderman brak vlak voor rust zijn sleutelbeen en zal een tijdje uit de roulatie zijn. We wensen hem veel sterkte en beterschap!

We bedanken de vv Heino voor de goede organisatie van dit ‘evenement’ en hopen dat in april op Sportpark Tijenraan weer net zoveel toeschouwers getuige zullen zijn van deze derby!

Aanstaande dinsdag staat er voor Rohda Raalte alweer de volgende wedstrijd op het programma alvorens de topper volgende week op het programma staat tegen de nr. 2 van de ranglijst, Sc Bemmel. Dinsdagavond speelt Rohda Raalte in de 2e ronde van de KNVB District beker tegen Go Ahead Kampen. Aanvang is 20:15 uur op Sportpark Tijenraan.

’25 1-0 Luc van der Burg; ’43 1-1 Lars van Schooten
Scheidsrechter: Dhr. Nelissen
Geel: Bram Eijkelkamp (vv Heino) & Alex de Jong, Coen van Heun & Lars van Schooten (Rohda Raalte)