Rohda Raalte verliest koppositie

Rohda Raalte heeft zondagmiddag de koppositie net weten te versterken. Het verloor thuis op Sportpark Tijenraan met 1-2 van Sportclub Bemmel, dat nu koploper is. Het is voor de Raaltenaren de eerste nederlaag op eigen terrein van deze competitie.

Beelden RTV Oost

Rohda Raalte begon goed aan de wedstrijd en wist Sportclub Bemmel prima vast te zetten. Na zo’n 15 minuten spelen werd Wesley Hansler diep weggestuurd door Jesper Harmens en werd onderuit gehaald door de keeper van Bemmel. Deze kreeg tot ieders verrassing een gele kaart in plaats van de verwachtte rode kaart. Uitleg van de scheidsrechter was dat de bal naar buiten ging in plaats van richting de goal. Beetje vreemd, de keeper was immers de allerlaatste man en Wesley had alleen nog de bal tussen beide palen moeten schieten.

Daarna nam Bemmel het initiatief over en werd een aantal keren gevaarlijk en kwam dan ook in blessuretijd van de 1e helft op 0-1 via een schitterend afstandsschot van Ricky Houterman. Na rust probeerde Rohda Raalte meer druk te zetten, maar het zag Sportclub Bemmel de 0-2 maken via Ties Heutinck.

Frank Tempelman kon daarna niets anders dan achterin één op één te gaan spelen en bracht Djeremy Zandvliet voor Jeroen Jansen. Rohda Raalte kreeg in dat laatste half uur legio kansen om minimaal gelijk te spelen, zo niet te winnen. Alleen Wesley Hansler wist in de 73e minuut de keeper van Bemmel op schitterende wijze te passeren: 1-2.
Vlak voor tijd raakte Rohda Raalte nog de paal en even later wist ook Mart Lugtenberg de terechte gelijkmaker niet te maken.

Volgende week zondag staat alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Rohda Raalte neemt het dan op de Peuverweide te Geesteren op tegen Stevo.

’45+1 0-1 Ricky Houterman; ’55 0-2 Ties Heutinck; ’73 1-2 Wesley Hansler
Scheidsrechter: Dhr. van de Werf
Geel: Lars Cornelissen, Kevin Pili & Pepijn van Geenen (Sc Bemmel) & Aron Wierenga (Rohda Raalte)