Gat naar koplopers wordt alsmaar groter

Rohda Raalte heeft zichzelf zondagmiddag geen goede diens bewezen. Het zag de koplopers winnen en het wist zelf niet verder dan 1-1 te komen in Hengelo tegen hvv Tubantia.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Toch was Rohda Raalte over de gehele wedstrijd de dominerende ploeg, maar het flitsende voetbal van voor de winterstop zien we nog altijd niet terug op de mat. Het had zelfs op achterstand kunnen komen, daar de eerste kansen van de wedstrijd voor de rood-witten waren. Daarna was het Rohda Raalte wat de klok sloeg. Het duurde wel tot de 57ste minuut van de wedstrijd toen Rohda Raalte een strafschop kreeg, volgens Tubantia een dubieuze, oordeel zelf in de samenvatting.

Jesper Harmens schoot deze strafschop onberispelijk binnen. Het wachten was daarna op de beslissende 0-2. Deze had kunnen komen toen Rohda Raalte eigenlijk nog een strafschop verdiende, deze werd niet gegeven. Volgens de fanatieke Tubantia aanhang was dit wel een terechte penalty, maar helaas………

Daar Rohda Raalte de beslissende goal niet maakte, was het Tubantia dat in de 84ste minuut de gelijkmaker maakte na een verdedigingsfout bij de Raaltenaren.

Door dit punt verlies is de achterstand naar de koplopers Sc Bemmel en Longa’30 vergroot naar 8 verliespunten. Volgende week kan dit ten opzichte van Longa’30 verkleind worden. Longa’30 komt dan op bezoek in Raalte op Sportpark Tijenraan.

’58 0-1 Jesper Harmens (Strafschop); ’84 1-1 Onbekend