Rohda Raalte morst onnodig punten bij Sc Bemmel

Rohda Raalte verspeelde een 1-3 voorsprong en miste zelfs nog een strafschop. Daarnaast scoorde Sc Bemmel onder andere vanuit een vrije trap, een strafschop en een eigen doelpunt van de Raaltenaren. Verder miste Rohda Raalte nog een aantal mogelijkheden, kortom een middag waar de drie punten onnodig niet mee naar Raalte gingen.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

De wedstrijd begon wat later. De scheidsrechter, Dhr. Pals, vond dat Rohda Raalte niet in de rode kousen mocht aantreden. Het zou teveel op de zwart-rode kousen van Sc Bemmel lijken. Rohda Raalte mocht het in de ‘uit’-kousen van Sc Bemmel gaan doen. Overigens wel vreemd dat het arbitrale trio in de 1e helft met paarse shirts aantrad. Dat leek verdomd veel op het rood-zwart van de Bemmelers. In de tweede helft trok men toch maar groene shirts aan……….

In de eerste helft zagen we een hele open wedstrijd. Bij ploegen wilden voetballen en dat bleek ook in de score. We zagen maarliefst vijf doelpunten en een gemiste strafschop. Het neutrale publiek was hier dus de grote winnaar.

Rohda Raalte kwam op voorsprong toen Wesley Hansler eindelijk weer eens het net wist te vinden en hij deed dat dan ook magistraal met een hele mooie lob over de keeper van Bemmel. Lang duurde die voorsprong niet, toen Bemmel door het centrum van de Raalter verdediging zeer gemakkelijk de 1-1 maakte.

Een kwartier later was het wederom Wesley Hansler die een teruggetrokken bal binnen schoot en Rohda op dat moment verdiend op voorsprong schoot. Vlak daarna kreeg Rohda Raalte de mogelijkheid op 1-3 vanaf de strafschopstip toen Djeremy Zandvliet rand 16 door de keeper van Bemmel onderuit getrokken werd. Hij miste deze mogelijkheid. Toch kwam Rohda Raalte op 1-3 via Julian van Hoogstraten die ook een prima voorzet binnen gleed. Vlak voor rust kwam Bemmel op 2-3 via een magistrale vrije trap van Ricky Houterman.

Na de rust was het Rohda Raalte dat zeer goed uit de kleedkamer kwam. Het wachten was op de 2-4, maar zoals het dan vaak gaat, werd het 3-3 via een terecht gegeven strafschop. Even later werd het zelfs 4-3 toen Lennart Krijger een voorzet van Bemmel tot doelpunt voor de Gelderlanders promoveerd. Rohda Raalte probeerde daarna nog wel op 4-4 te komen, maar het had zijn grootste kruid al verschoten.

Volgende week zaterdagavond staat de Sallandse Derby tussen Rohda Raalte en de vv Heino op het programma. Er zal om 19:00 uur worden afgetrapt.

’13 0-1 Wesley Hansler; ’18 1-1 Ricky Houterman; ’31 1-2 Wesley Hansler; ’40 1-3 Julian van Hoogstraten; ’44 2-3 Ricky Houterman; ’60 3-3 Ricky Houterman (Strafschop); ’68 4-3 Lennart Krijger (ed)
Bijzonderheid: ’35 Djeremy Zandvliet mist strafschop
Scheidsrechter: Dhr. Pals
Geel: Sander Kooper, Bram van de Pol & Bram van der Sluijs (Sc Bemmel) & Lennart Krijger & Alex de Jong (Rohda Raalte)