Naar de finale!

Rohda Raalte heeft zich ten koste van zaterdag 2e Klasser Vroomshoopse Boys geplaatst voor de finale van de KNVB District beker Oost. In een matige, maar toch zeer boeiende wedstrijd won Rohda Raalte verdiend met 2-1. De finale zal waarschijnlijk in het pinksterweekend gespeeld gaan worden op neutraal terrein. Tegenstander is de winnaar van het duel Duno D – Sparta Nijkerk die woensdagavond in Doorwerth de andere halve finale spelen.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte begon zeer gecontroleerd aan de wedstrijd. Het moest Thom Strijland wegens een schorsing missen en ook Coen van Heun was nog niet fit genoeg om weer te gaan spelen. Hierdoor schoof Lennart Krijger naar het centrum en mocht Lucas jr. Wuarbanaran zijn opwachting maken op de rechter flank.

Het spelbeeld werd al snel bepaald. Rohda Raalte had het meeste balbezit en de Vroomshoopse Boys zakte diep in en probeerde via counters eruit te komen. De eerste goede mogelijkheid was er voor de Raaltenaren in de 14e minuut. Vanaf de strafschopstip mocht Mart Lugtenberg gaan aanleggen, nadat Wesley Hansler in het strafschopgebied onderuit getikt was. De keeper koos de zelfde hoek als Mart dat deed en zo bleef de brilstand nog op het scorebord.

In de 29e minuut speelde Dirk-Jan Klijn Velderman te zacht terug op doelman Ruben Tepperik. Deze redde in eerste instantie op de inzet van een Vroomshoopse Boys aanvaller, maar in de rebound was het spits Jordy Harms die de 0-1 op het scorebord zette. Lang kon de Vroomshoopse Boys daar niet van genieten. Nadat Jeroen Jansen aan de zijlijn zeer hard onderuit getikt was, en waar de verdediger van de ‘boys’ geluk had door geen rood te krijgen, was het de net opgelapte Jeroen Jansen die een rebound van afstand op doel schoot. Het schot veranderde van richting door een verdediger en zo was de doelman kansloos: 1-1.

In de tweede helft was het Rohda Raalte wat de klok sloeg. Toch duurde het nog tot de 79e minuut voordat Rohda Raalte de verdiende 2-1 binnen schoot via Mart Lugtenberg. Zo maakte hij zijn ‘fout’ weer goed en won Rohda Raalte deze spannende halve finale.

In de finale, die gespeeld gaat worden op neutraal terrein zal Rohda Raalte het op moeten nemen tegen de winnaar van het duel Duno Doorwerth en Sparta Nijkerk die woensdagavond 8 mei de degens kruisen. Het finale duel staat gepland in het Pinksterweekend. De eerst volgende wedstrijd van Rohda Raalte staat volgende week zondag op het programma in Tubbergen tegen TVC’28.

’29 0-1 Jordy Harms; ’35 1-1 Jeroen Jansen; ’79 2-1 Mart Lugtenberg
Scheidsrechter: Dhr. de Vries
Geel: Ramon Bolks & T. vd Kolk (Vroomshoopse Boys) & Jeroen Jansen (Rohda Raalte)