Rohda Raalte wint van Rigtersbleek

Rohda Raalte heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Rigtersbleek. Op het zeer warme Sportpark Tijenraan werd verdiend gewonnen van de tukkers. De score had veel hoger moeten zijn, maar de voorwaartsen van de Raaltenaren misten wel erg veel 100% kansen.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Het was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen wilden wel voetballen, maar het was zo warm op het kunstgras dat het wel leek dat beide teams niet het achterste van de tong konden laten zien. Toch kreeg Rohda Raalte de grootste kansen om de score hoger te laten zijn.

Rohda Raalte kwam op voorsprong vanaf de strafschopstip in de 22e minuut. Een verdediger van de Enschedeërs kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand. De scheidsrechter besliste direct: strafschop. Jesper Harmens liet zich van zijn goede kant zien en liet dit buitenkansje niet onbenut: 1-0. De Raaltenaren kregen in die eerste helft nog een 4-tal goede mogelijkheden, terwijl Rigtersbleek 2 mogelijkheden creëerde. Ruststand: 1-0.

Na de rust een vrijwel zelfde beeld. Rohda Raalte creëerde 2x zoveel mogelijkheden, maar scoorde er maar één via Mart Lugtenberg. Een kwartier voor tijd scoorde Rigtersbleek de aansluitingstreffer, maar meer dan dat zat er voor de Enschedeërs niet in. Eindstand: 2-1. In de laatste minuut kreeg Tom Vastenavond een verdiende publiekswissel na zijn vele jaren inzet voor Rohda Raalte.

Rohda Raalte maakt zich nog altijd op voor de nacompetitie en de beker finale. Rohda Raalte kan nog altijd eindigen op een tweede plaats en zo de eerste ronde van de nacompetitie vrij zijn. Wanneer het zelf volgend weekend wint van BWO en Sc. Bemmel verliest, dan is dit het geval. In andere gevallen moeten we kijken naar het resultaat van Bvc’12. Kortom, er is nog vanalles mogelijk.

Na de wedstrijd werd er door het bestuur alvast afscheid genomen van vier vertrekkende spelers, genaamd: Tom Vastenavond (Rohda 4), Teun Bakhuis (Svvn), Edilson José Coelho (Csv Apeldoorn) en Djeremy Zandvliet (Sc Helios).

’22 1-0 Jesper Harmens (Strafschop); ’60 2-0 Mart Lugtenberg; ’75 2-1 Johannes Sakar
Scheidsrechter: Dhr. Kuiper
Geel: Thom Strijland (Rohda Raalte) & Daniel Nordkamp (Rigtersbleek)