Rohda Raalte wint eenvoudig en gaat voor de nacompetitie

Rohda Raalte won zondagmiddag vrij eenvoudig van Bwo Hengelo, dat hiermee degradeert naar de 2 Klasse. Rohda Raalte daarentegen gaat nu vol voor de Hoofdklasse en zal aanstaande donderdag 30 mei, hemelvaartsdag, beginnen met een thuiswedstrijd op Sportpark Tijenraan tegen Bvc’12 uit Beek-Ubbergen. De winnaar van deze wedstrijd speelt zondag 2 juni een uitwedstrijd in Oss tegen TOP Oss. De winnaar daarvan speelt op 10 juni een thuiswedstrijd tegen de winnaar van ZSV Deurne – Leonidas Rotterdam.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

Rohda Raalte had weinig moeite met BWO dat alleen met een overwinning nog kans maakte op een langer verblijf in de 1e Klasse. Rohda Raalte maakte die kans al vrij snel ongedaan door snel te scoren in de 2e minuut via Djeremy Zandvliet. Al binnen 10 minuten spelen was het 0-2 toen Mart Lugtenberg vanaf 11 meter mocht aanleggen.

Vlak voor rust werd het 0-3. Wederom Mart Lugtenberg scoorde vanaf de strafschopstip. In de tweede helft liep Rohda Raalte vrij eenvoudig uit naar een 0-5 eindstand. Wel eindigde het de wedstrijd met 9 man, daar Jesper Harmens en Edilson José Coelho geblesseerd het veld moesten verlaten en Rohda Raalte al drie keer had gewisseld. Het is dus afwachten hoe ernstig deze blessures zijn in de aanloop naar de nacompetitie en de beker finale die op 7 juni op het programma staat.

De volgende wedstrijd is dus de na-competitiewedstrijd tegen Bvc’12. Deze is nog niet officieel door de KNVB ingepland. Houdt dus de website goed in de gaten voor het definitief vaststellen van deze wedstrijd.

‘2 0-1 Djeremy Zandvliet; ‘8 0-2 Mart Lugtenberg (Strafschop); ’39 0-3 Mart Lugtenberg (Strafschop); ’51 0-4 Wesley Hansler; ’72 0-5 Wesley Hansler
Scheidsrechter: Dhr. Kuipers
Geel: Remco Huiskers, Jesse Bouwhuis & Robbert Smit (Allen BWO)