Nieuws

Geslaagde 1e editie Rabobank Salland Gé Nijboer Meisjes Toernooi

Afgelopen zaterdag, 8 juni jongsleden is het eerste Rabobank Salland Gé Nijboer Meisjes Toernooi gespeeld op Sportpark Tijenraan bij ROHDA Raalte. 32 teams, afkomstig van 19 verschillende verenigingen, hebben gestreden om de prijzen.

‘s Ochtends om 8:30 uur kwamen de eerste teams al binnen. Deze werden ontvangen door onze charmante gastvouw, die de teams verwelkomde en wegwijs maakte op het sportpark om zich vervolgens om 9:00 uur te melden voor de gezamenlijke warming-up.

Ruim 140 meisjes werden zo klaargestoomd voor de eerste poule-wedstrijden van deze dag. Ondanks het toch wel slechte weer, veel en harde wind waar de speelsters overigens niets om gaven, werden er spannende en mooie wedstrijden gespeeld. Sommige wedstrijden moesten beslist worden middels penalty’s en in sommige poules eindige teams gelijk qua punten maar werd en op basis van doelsaldo’s beslist.

In de ochtend speelden de stoere dames van onder de 11 jaar in een poule van 6 teams, de winnaar van deze poule was overduidelijk Excelsior ‘31 Rijssen MO11-1, met 5 gespeelde wedstrijden en 15 punten. De nummer twee, en dit was op basis van een iets beter doelsaldo van 2 doelpunten verschil, was Heino MO11-1, 3e werd Eldenia MO11-1 uit Arnhem. Ons eigen Rohda Raalte MO11-1 eindigde als 4e.

Tevens werd er in de ochtend, in twee poules, gespeeld om de prijzen door de meiden van onder de 13 jaar. Helaas werden onze meiden van Rohda Raalte MO13-1 al uitgeschakeld in de poule fase. Na kruisfinales en de finale ronde, konden we wederom een team uit Rijssen begroeten als winnaar, Excelsior ‘31 Rijssen MO13-1 won de spannende finale van SJO FC Dalfsen MO13-1 met 1-0.
Derde werd FC Berghuizen MO13-1, die met 3-1 won van Hulzensche Boys MO13-1.

Alle teams ontvingen vanuit de organisatie, mogelijk gemaakt door sponsoren, een heus lunchpakket. Zo werd er dus na afloop of bij aanvang van de wedstrijden genoten van een lekker broodje, fruit en drinken.

‘s Middags stroomden, wederom welkom geheten door onze charmante gastvrouw, ruim 270 voetballende meiden binnen met hun staf! Deze dames gingen strijden in 2 poules van meisjes onder de 15 jaar en in 2 poules van meisjes onder de 17 jaar om de prijzen.

In de middag werden er nog meer wedstrijden beslist middels penalty’s waardoor het toernooi uiteraard wat uitliep, maar dat vond niemand erg. Want onze gasten, supporters en ook speelsters, werden voorzien van heerlijke bittergarnituur, tot aan veld 5 toe rond geserveerd!

Inmiddels, rond de klok van drie uur, begon ook het optreden van DJ Normen, waardoor de gezelligheid uiteraard enorm toenam! De kantine werd al snel een feestzaal! Dansende speelsters, springende commissieleden en zingende snoepverkoopsters zorgde voor veel reuring in de keet.

Uiteraard werden ondertussen, na de poule fases, de kruisfinales en de finale-ronde gespeeld. Bij de dames van onder de 15 jaar moest ons eigen Rohda Raalte MO15-1 vervroegd afscheid nemen van het toernooi. De finale in deze leeftijdsklasse werd gewonnen door ATC ’65 MO15-1 die met 4-3 wonnen van wederom een sterk team uit Dalfsen, SJO FC Dalfsen MO15-01. Derde werd HZVV MO15-1 die met 2-1 won van Excelsior Rijssen MO15-1.

In de leeftijdsklasse van meisjes onder de 17, behaalden de goed voetballende dames van Rohda Raalte MO17-1 wel de kruisfinales, en werden uiteindelijk derde na winst in de finale poule in de strijd om de 3e plaats, door met 2-1 te winnen van een eveneens sterk spelend team van Voorwaarts MO17-1.
De Finale ging tussen Oranje Nassau Almelo MO17-2 en Wijhe ’92 MO17-1. Deze strijd moest uiteindelijk worden beslist middels een spannende penalty reeks, welke werd gewonnen door de dames van Oranje Nassau Almelo MO17-2. Hierna volgde een gezellige prijs uitreiking in een volle kantine, met nog steeds DJ Normen achter de knoppen! En het was nog lang gezellig bij ROHDA Raalte na het eerste Rabobank Salland Ge Nijboer Meisjes Toernooi.

De toernooi commissie kijkt tevreden terug, mede geholpen door de vele complimenten van de verschillende teams, op een zeer geslaagd 1e GNMT. Uiteraard was dit nooit mogelijk geweest zonder de hulp van de vele vrijwilligers die hebben meegewerkt aan dit succes! Middels hun inzet, tijd en enthousiasme is het ROHDA Raalte gelukt om een geweldig toernooi neer te zetten, BEDANKT daarvoor. Ook willen nogmaals alle sponsoren bedanken voor hun steun, hierdoor hebben wij het toernooi kunnen organiseren welke wij voor ogen hadden. BEDANKT!

De Toernooicommissie van het GNMT

Foto’s: Vanessa Driessen – Weertman

Voor jou geselecteerd

Naar boven