Nieuws

Zomertoernooi geslaagd en al weer ten einde

NOG ÉÉN KEER VLAMMEN | De finale week is in volle gang. Het was wederom een geslaagde donderdagavond met veel gezelligheid en een heerlijke temperatuur voor een potje voetbal en welverdiend pilsje. Arthur Schutte en BECO-vrienden, bedankt voor de hapjes en de gastvrijheid.

Om 19.30 uur werd er in beide poules afgetrapt. Omdat we niet praten over winnaars en verliezers, we zijn tenslotte allemaal winnaars (cliché), praten we vanaf nu over poule 1 en poule 2. In poule 2 drukte Rohda 5 direct zijn stempel. De openingswedstrijd werd gewonnen met 4-0 en ook in de andere 2 wedstrijden werden, onder leiding van teamcaptain Jur de Dalie, de nodige punten behaald. 7 uit 3. De strijd om plek 2 is een stuk spannender. Die wordt momenteel bezet door Rohda 21. Zij behaalden gisteren door 1x te winnen, 1x gelijk te spelen en 1x te verliezen 4 punten. FC Bal op ’t Dak en De Azerty Kneusjes volgen daar kort achter met beide 2 punten.

Dan naar poule 1. Daar trapten De Vechtende Hazen af tegen Op veld 1? Oh nee veld 4. De vorige ontmoeting eindigde in een 6-0 overwinning voor De Vechtende Hazen. Op veld 1? Oh nee veld 4 wist dus wat hen te doen stond en nam revanche door met 4-2 te winnen. Daarna was het de beurt aan de nrs1 en 2 van de poulefase Korte of Lange Broek en Bilbao United. Wat op papier een kraker op moest leveren, werd voor de neutrale kijker een zeer eenzijdige wedstrijd. Korte of Lange Broek? kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Rick Overmars. Zijn broertje Thye volgde. De gebroeders Overmars vormden een plaaggeest de defensie van Bilbao United. Zij namen maar liefst 5 van de 8 goals voor hun rekening.

De Vechtende Hazen namen op hun beurt weer revanche op de eerste nederlaag van de avond. Zij wisten Korte of Lange Broek? te trakteren op het eerste puntverlies van het toernooi door een 1-1 gelijkspel neer te zetten. Nadat Bilbao United ook zijn 2e wedstrijd verloor van Op veld 1? Oh nee veld 4 besloten zij de koers te wijzigen. Tussen de wedstrijden door werd er even wat doping (stond niet in de verboden reglementen) naar binnengebracht, waardoor zij de laatste wedstrijd van de avond toch nog winnend wisten af te sluiten.

Speciaal woord van dank aan wedstrijdleider Ranjith Maatman alias Barrie voor het sportief laten verlopen van de avond. Ook staat hij zaterdag weer voor ons klaar. Hij mocht deze week alweer 28 kaarsjes uitblazen dus bij deze namens alle deelnemende teams; nog van harte gefeliciteerd!! Zaterdag gaan we met z’n allen nog een keer vlammen en vanaf 14.00 uur worden de BBQ en de Jukebox aangeslingerd! TOT ZATERDAG!
————————————————————————————————————————————–
FINALEDAG | 6 juli 11.00 uur, de aftrap van de grote finale(dag). In beide poules is het nog spannend. In poule 1 kan Korte of Lange Broek? de titel prolongeren en in poule 2 staat Rohda 5 aan kop. Kunnen zij beiden presteren onder deze druk? Wat dat betreft kunnen we zeer kort zijn. Ondanks dat Rohda 5 nog verloor van de Azerty Kneusjes (die alle 3 de wedstrijden wisten te winnen), eindigden zij met 13 punten bovenaan in poule 2. Gefeliciteerd!

In poule 1 stond om 11.00 uur direct de pot tussen de teams met de 2 lastigste namen en tevens nr. 1 en 2 Korte of Lange Broek? en Op veld 4? Oh nee veld 1. Na een moeizame start werd deze met 2-0 gewonnen door Korte of Lange Broek?. Omdat zij ook de andere 2 wedstrijden winnend wisten af te sluiten, zijn zij voor het 2e jaar op rij de winnaar van het ACS Zomertoernooi! De beker wordt wederom meegenomen naar huize Haarman (teamcaptain).

Naast de winst van Rohda 5 en Korte of Lange Broek? gaat dit jaar de sportiviteitsprijs naar de Azerty Kneusjes. Zelfs met teamcaptain Wesley Essink (die regelmatig met zijn commentaar in Broekland nog te horen was) in de gelederen, werden zij uitgeroepen tot de meest sportieve ploeg van het toernooi. Dit had vooral te maken met het feit dat zij wekelijks tot het laatst bleven zitten in de kantine. We hopen ook dat zij volgend jaar weer zullen deelnemen om deze prijs te verdedigen.

Dan het belangrijkste van deze dag, de DERDE HELFT. Alle deelnemende teams waren in flinke getale gekomen om het toernooi spetterend af te sluiten. Het weer was goed (tot een uurtje of 4), de biertjes vloeiden rijkelijk en er werd gezorgd voor wat muzikaal vertier. Namens Arthur Schutte een woord van dank dat we met z’n allen gepresteerd hebben om de tap leeg te drinken. Verder werd er door de organisatie gezorgd voor broodjes Beenham. De volledige 15 kilo is in de maagjes van de hongerige deelnemers terecht gekomen, Chapeau!

Tot slot willen wij iedereen bedanken die dit toernooi mogelijk heeft gemaakt. In het bijzonder: De BECO, de accommodatiecommissie en uiteraard alle deelnemers. Wij hopen dat we samen met jullie volgend jaar weer zo’n mooi toernooi mogen neerzetten. Voor nu allen een fijne vakantie gewenst en tot het nieuwe voetbalseizoen!

TEAM ACS

Voor jou geselecteerd

Naar boven