Zwaarbevochten overwinning tegen de Bataven

Rohda Raalte heeft zondagmiddag een verdiende overwinning behaald op de Bataven. Johan Cruyff zou gezegd hebben: “Door het beter benutten van de kansen wonnen de Raaltenaren met 2-1 van de ploeg uit het Gelderse Gendt.” Het spelbeeld was echter anders deze zondagmiddag.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

De Bataven was duidelijk niet naar Raalte gekomen voor een punt en probeerde Rohda Raalte direct onder druk te zetten. De Raaltenaren hadden moeite met het offensieve spel van de Bataven. Daar het zelf niet ‘agressief’ en onnauwkeurig was, kwam het zelf niet goed in de wedstrijd. Toch wist de Bataven niet echt hele grote kansen te creëeren, maar het kwam wel verdiend op voorsprong in de 32e minuut door een doelpunt van Emile Lieuwen.

Pas na de rust was het Rohda Raalte wat van meet af aan het spel omdraaide en wist te scoren in de 51e minuut door Dirk-Jan Klijn Velderman en via Mart Lugtenberg, die in de 53e minuut een strafschop verzilverde nadat Daan Basten van de Bataven hands had gemaakt.

Daarna wilde de Bataven de gelijkmaker forceren, maar het kwam niet verder dan enkele gevaarlijke vrije trappen en corners. Gescoord werd er niet meer en kan Rohda Raalte drie belangrijke punten bijschrijven.

Volgende week zondag staat er de derby in Nijverdal op het programma. Rohda Raalte neemt het dan op tegen hekkensluiter De Zweef.

’32 0-1 Emile Lieuwen; ’51 1-1 Dirk-Jan Klijn Velderman; ’53 2-1 Mart Lugtenberg (Strafschop)