Nieuws

Gezellige Nieuwjaarsreceptie

Zaterdagmiddag vond je Nieuwjaarsreceptie plaats in de tijdelijke kantine op de tribune in de Rohdahal. Ook was er weer de Rohda Raalte Darts Masters. Winnaar werd Arnold Poll (leider Rohda Raalte JO17-5) die in de finale Veteraan Edwin Nijhuis versloeg. Derde werd Kevin Mulder (Rohda Raalte JO19-1). Voorzitter Han Reinders had natuurlijk ook weer zijn Nieuwjaarsspeech. Deze vindt je hieronder.

Nieuwjaarsspeech Rohda Raalte 4 januari 2020

Beste Rohda Raalte clubmensen. Hartelijk welkom op de nieuwjaarsreceptie. Namens het bestuur wens ik jullie de beste wensen toe in 2020 in goede gezondheid. Fijn dat jullie er zijn.

Het is wat behelpen vandaag, in deze tijdelijke kantine, maar een aantal mensen hebben flink hun best gedaan om het toch gezellig te maken. En dat is prima gelukt. Hier kunnen we wel een tijdje vertoeven.

Terugkijkend op 2019 was het een bijzonder jaar en een druk jaar. Met voorbereidingen op de te verwachten start van de vernieuwbouw, het 90 jarig jubileum en de veranderingen in de voetbal organisatie structuur was er voldoende werk aan de winkel voor veel mensen. Een kleine terugblik.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2019 hebben we samen met het sponsorteam de actie -om trainingen outfit voor de kaderleden beschikbaar te stellen- geïntroduceerd. Met behulp van hoofdsponsor Azerty en de subsponsoren Prowork Salland en Vrienden van Rohda Raalte is dit een groot succes geworden en zal de actie worden voortgezet. Veel trainers van onze teams hebben dit initiatief omarmt. Ze vinden dit een mooie manier om met dezelfde uitstraling netjes voor de dag te komen.

In 2019 hebben we het 90 jaar jubileum van Rohda Raalte niet stilletjes voorbij laten gaan. In mei 2019 hebben we de aftrap gedaan met de jeugd met het voetbal city festijn. De activiteiten  hebben we op 14 september voort gezet. Het was toen een mooie zonovergoten dag. Het programma begon met wedstrijd tussen de Rohda Raalte afvaardiging – spelers vanuit onze eigen senioren teams- tegen het Lucky Ajax van Sjaak Swart. Daarna werd de Koeschijterij Loterij geopend door Simon Tahamata en Kiki Musampa. De dag werd afgesloten met een geweldige feestavond in de omgetoverde Rohdahal tot zeer mooie feesthal.

In 2019 hebben we ICT technisch ook een stap gemaakt met de introductie van office 365 en de cloud omgeving. We kunnen dit nu zeer professioneel gaan inrichten. Ook een belangrijke ontwikkeling veelal achter de schermen, maar wel wenselijk om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen.

In de zomer van 2019 zijn de nieuwe kunstgras matten op veld 4 en 5 aangelegd en iedereen is hier erg content mee.  Met dank aan de gemeente Raalte en onze accommodatie vrijwilligers voor de goede samenwerking en invulling.

Ook is in 2019 de nieuwe parkeerplaats in gebruik genomen achter de tribune. 174 extra parkeerplaatsen zijn aangelegd en de parkeerdruk is hierdoor afgenomen. Hierbij het verzoek om de auto altijd daar te parkeren en jezelf hier toe te dwingen. Dit geeft weer kansen om de uiteindelijke verkeersafwikkeling beter voor Rohda Raalte te laten uitpakken in de toekomst.

In het najaar van 2019 is de grootste klus – de vernieuwbouw van het nieuwe clubhuis – daadwerkelijke gestart. Na jarenlange voorbereiding was het eindelijk zover. Het gaat er geweldig uitzien. Met vereende krachten gaat het werk het als een speer en blijven we zoals het er nu uitziet op de geplande koers voor wat betreft de kosten en planning. Petje af voor de kartrekkers, die deze klus hebben aangepakt. Dank aan  iedereen, die zijn steentje letterlijk en figuurlijk bijdraagt. Dank ook aan alle sponsoren, die ook hun bijdrage leveren om de kosten binnen de perken te houden.

In 2019 waren er ook veel evenementen, die met veel passie werden uitgevoerd:  Korbeld Rohdadag, het Rohda Raalte voetbal kamp, het Ge Nijboer meisjes toernooi, de Rood-Geel jeugdloop en verder veel activiteiten welke door de activiteiten commissie senioren werden georganiseerd.

In 2020 gaan we verder met waar we aan begonnen zijn. Het afmaken van de vernieuwbouw. Daarna de opening van het nieuwe clubhuis en het afsluiten van het jubileum jaar. Ook zijn we op zoek om een goede invulling te geven aan de Rohdahal. De gemeente Raalte staat nu open om door ons ingebrachte voorstellen, af te wegen.

Tevens verwachten we in februari 2020 de presentatie van het voetbal ontwikkeling plan Rohda Raalte en gaan we steeds verder met het verbeteren van onze organisatie. Er is nu ook weer tijd om de aandacht te verleggen voor wat Rohda Raalte is. Een voetbalclub voor elkaar en met elkaar. Natuurlijk kunnen we dit niet alleen en ik doe een oproep om onze organisatie voor de toekomst te borgen met elkaar. Voor een gezonde toekomst voor Rohda Raalte. We hebben jullie hulp nodig op en langs het veld.

In april zal de “Grote Rohda Raalte Loterij “weer van start gaan.  Dit jaar ten behoeve van de  Inrichting van de Fifa-hoek en inrichting van het buitenterras”. De opbrengst zal een mooie boost geven om de vernieuwbouw verder te kunnen vervolmaken.

Als allerlaatste, maar ook het belangrijkste. Ik wil jullie bedanken voor alle inzet en energie. Enorm veel werk is er in het afgelopen jaar verzet. Je krijgt terug voor wat je erin stopt wordt er vaak gezegd en ik zie veel mensen , die hun ziel en zaligheid in Rohda Raalte stoppen.

Nogmaals veel gezondheid voor 2020 en natuurlijk ook verder in de tijd. Veel sportiviteit en mooie resultaten gewenst in alles wat wij samen voor de club Rohda Raalte gaan doen.

2020 wordt weer een mooi jaar voor Rohda Raalte!

Han Reinders

Voorzitter Rohda Raalte

Foto’s: Luck Haerlman en Ranjith Maatman (laatste foto)

Voor jou geselecteerd

Naar boven