Nieuws

Nieuws Rohda Raalte 1 seizoen 2020/2021

Hoewel het lopende seizoen nog in volle gang is, is de Beleidsgroep Rohda Raalte 1 al druk doende met het volgende seizoen. Nadat Laurens Knippenborg voor komend seizoen is vastgelegd als hoofdtrainer voor Rohda Raalte 1 is gestart met het in beeld brengen van de eerste selectie voor komend seizoen. Deze gesprekken lopen voorspoedig en de selectie begint inmiddels al aardig vorm te krijgen.

De volgende spelers zijn komend seizoen wederom te bewonderen in het Rood en Geel: Wesley Hansler, Coen van Heun, Jeroen Jansen, Lars Kamperman Leferink, Mart Lugtenberg, Frans van Oldeniel, Don van Rossum, Sven Pazie, Deniz Sahbaz, Thom Strijland en Daan Veuger.

Dirk-Jan Klijn Velderman, die binnenkort 38 jaar wordt en inmiddels al 14 seizoenen deel uitmaakt van de eerste selectie, heeft besloten om na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Aan al het moois komt helaas een eind. Dirk-Jan is, volgens clubarchivaris Harry Meijer, zeer waarschijnlijk de speler die de meeste wedstrijden in Rohda Raalte 1 heeft gespeeld. Zowel binnen als buiten de lijnen is Dirk-Jan altijd de rust zelve en immer geliefd bij trainers, medespelers en publiek. Wij zijn Dirk-Jan dan ook bijzonder dankbaar voor al hetgeen hij heeft betekend voor Rohda Raalte. Aan het einde van het seizoen zullen wij op een waardige manier afscheid gaan nemen als speler van Rohda Raalte.

Ook reservekeeper Ruben Tepperik, inmiddels 39 jaar oud, zal aan het einde van het seizoen stoppen als speler. In 2015 speelde hij al een afscheidswedstrijd waarna hij binnen Rohda Raalte de rol van keeperstrainer van de selectiekeepers op zich heeft genomen. Hiernaast bleef hij beschikbaar als reservekeeper. Bij afwezigheid van de eerste keeper maar ook tijdens bekerwedstrijden liet Ruben zien dat er eigenlijk nog steeds geen sleet op hem als keeper zat. Na 13 seizoenen onderdeel te zijn geweest van de eerste selectie heeft Ruben onlangs besloten nu definitief te stoppen als reservekeeper om de volledige focus te kunnen leggen op zijn rol als keeperstrainer. Over de invulling richting volgend seizoen zullen binnenkort gesprekken worden opgestart. Wij danken Ruben hartelijk voor zijn jarenlange inzet als speler en ondanks het eerdere afscheid zullen we dat aan het einde van het seizoen nog eens dunnetjes over gaan doen.

Naast bovenstaande oudgedienden gaat ook de 18-jarige Alex de Jong onze club verlaten. Alex, die nog in de Onder-19 mag spelen, is sinds het begin van vorig seizoen al een vaste waarde in onze hoofdmacht en hij ontwikkelt zich stormachtig. Dat is ook Go Ahead Eagles opgevallen en komend seizen gaat hij dan ook spelen voor Go Ahead Eagles in het nieuw op te zetten team Onder-21. Voor Alex is de overstap naar deze Betaald Voetbal Organisatie een fantastische kans om te onderzoeken waar zijn sportieve plafond ligt. Hoewel wij hem uiteraard graag hadden behouden voor Rohda Raalte zijn wij ook enorm trots op Alex en gunnen wij hem deze stap van harte. Ook van Alex zullen we aan het einde van het seizoen op gepaste wijze afscheid gaan nemen. Wij wensen hem alvast alle succes in Deventer.

Met de overige selectiespelers zijn de gesprekken nog gaande. Wij hopen daar de komende weken/maanden meer duidelijkheid over te kunnen geven. Ook met de spelers van Rohda Raalte 2 zijn gesprekken gevoerd en het is de intentie dat enkele spelers, net als mogelijk enkele Onder-19 spelers, in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zullen gaan aansluiten bij de eerste selectie.

De staf rondom hoofdtrainer Laurens Knippenborg zal, net als dit seizoen, bestaan uit Alfons Nijboer (teammanager), Wim van den Belt (verzorger), Erik Hagen (assistent teammanager), Marc Aarnink (assistent scheidsrechter) en Jordi Koggel (fysiotherapeut). Naar een assistent trainer wordt nog gezocht aangezien de huidige assistent trainer Wibo Jonkman te kennen heeft gegeven te gaan stoppen.

Beleidsgroep Rohda Raalte 1

Voor jou geselecteerd

Naar boven