Rohda Raalte wint verdiend en haakt weer aan

Rohda Raalte haakt weer aan met de kop van de eerste klasse E. Door het verlies van BVC’12 tegen Heino en de eigen overwinning op TVC’28, komen de Raaltenaren op 2 punten van koploper BVC’12. Wel moet aangetekend worden dat Orion nog 2 inhaalwedstrijden tegoed heeft.

Samenvatting ROHDA Raalte TV:

De Raaltenaren begonnen goed aan de wedstrijd en dat resulteerde al direct in een aantal kansen. Eén daarvan werd benut, maar werd wegens buitenspel afgekeurd. Uit het niets kwamen de Tubbergenaren halverwege de 1e helft op een 0-1 voorsprong uit een corner, wat niet eens een corner was. Niet veel later was het Sven Dikkers die op eenzelfde wijze de gelijkmaker aantekende.

Na rust kwam TVC’28 goed uit de kleedkamer, maar doelman Frans van Oldeniel was in die tweede helft niet meer te kloppen. Na deze kansen was het Rohda Raalte wat vol voor de overwinning ging. Door een fout in de verdediging van TVC’28, was het Wesley Hansler die zo’n tien minuten voor tijd het winnende doelpunt binnen knikte: Eindstand 2-0.

Door deze overwinning komt Rohda Raalte weer dichter bij de kop van de 1e klasse E en pakt het de koppositie in de 2e periode. Aanstaande zaterdagmiddag speelt Rohda Raalte in Bergentheim tegen de plaatselijk vv in de achtste finales van de KNVB District beker. Aanvang is dan 15:00 uur.

Rohda Raalte – TVC’28 2-1
’22 0-1 Kelvin Stopel, ’30 Sven Dikkers; ’83 2-1 Wesley Hansler