Nieuws

Jeugdtrainers nieuws

Hoe gaat het voetbaljaar 2019/2020 eindigen? Voor velen een vraag waar we voorlopig nog geen antwoord op zullen hebben. Hoe en wanneer zal het nieuwe seizen starten? Op papier is de eerste bekerwedstrijd op 29 augustus.

Zoals ieder jaar zal er weer een teamindeling komen en zoals ieder jaar zullen er ook trainers aan een team gekoppeld gaan worden. Een aantal trainers zullen het veld gaan verlaten maar daarvoor komen er ook weer andere trainers. Even een update:

Bij JO19-1 stopt Tino en daarvoor komt in de plaats Richard Sollie. Richard is op dit moment trainer van WSV JO15-1. Richard heeft jarenlange ervaring als speler bij Go Ahead Kampen, IJVV IJsselmuiden en VSCO. Als trainer is Richard jarenlang actief geweest bij IJVV waar hij bijna alle selectie elftallen heeft getraind. Richard is in het bezit van UEFA B en hoopt zich door op een nog hoger niveau te gaan trainen zich weer verder door te ontwikkelen als trainer. Naast zijn trainersfunctie bij WSV  is Richard sinds 2017 trainer bij de Simon Tahamata Soccer Academie, hier verzorgt hij op zondagochtend op de Toekomst in Amsterdam techniektrainingen.

Bij JO17-1 stopt Ralf en daarvoor komt Leon Hekking. Leon is een echte Rohda-man met een UEFA C diploma en geeft aan zich volledig op het trainerschap te richten na te veel blessureleed. We zijn blij dat hij weer terug is op zijn oude nest.

Bij JO15-1 stopt Jesper en daarvoor schuiven we Lars te Wierike door van JO13-1. Lars heeft UEFA C en wil graag dit jaar UEFA B gaan volgen. Door deze promotie geven wij onze “eigen“ trainers de kans zich te ontwikkelen. Een terechte stap die hij heeft verdient.

Nieuw in het volgende seizoen is een JO14 team. Rohda Raalte wil de jeugd de kans geven zich te ontwikkelen en wij denken dat een JO14 team daarin past. Kortom van JO13 zal een speler nu doorschuiven naar JO14. De trainer die voor deze groep gaat staan is Nick Witteveen. Nick is geen onbekende in Raalte. Hij woont in Raalte en heeft voor zijn UEFA B stage gelopen bij Rohda Raalte. Nick is op dit moment trainer bij Diepenveen waar hij ook in het eerste keept.

Doordat Lars doorschuift zijn wij op dit moment druk bezig met de laatste besprekingen voor een trainer voor JO13-1. Hopelijk op korte termijn hier meer nieuws over.

Hoofd Opleidingen Rohda Raalte

Peter Vogel

Voor jou geselecteerd

Naar boven