Nieuws

Rohda Raalte stelt rookzones in

Nu de verbouwing van het clubhuis achter de rug is en daarmee ook het nieuwe terras , kan en moet er een nieuwe stap in het rookbeleid genomen worden. In de lijn van maatschappelijke ontwikkelingen binnen de sport is er een trend ingezet om ook sportparken geheel rookvrij te maken. Deze trend willen we als Rohda Raalte gaan volgen. Ook als er niet gevoetbald wordt gaan sommige zaken gewoon door. Het bestuur van Rohda Raalte vergadert inmiddels online om de voortgang in actuele en lopende zaken te garanderen.

Fasen:
Het bestuur vindt dat het in één keer geheel rookvrij maken van het sportpark nu nog een stap te ver gaan. Bovendien is dit een beslissing, die door de algemene ledenvergadering genomen zal moeten worden. We vinden het erg belangrijk, dat het nieuwe beleid duidelijk moet zijn en gehandhaafd kan worden.

Het nieuwe rookbeleid:
Het gehele sportpark van Rohda Raalte is rookvrij met uitzondering van de 2 aangewezen rookplekken. Deze rookplekken zullen met borden en belijningen aangegeven worden. Ook worden zij voorzien van asbakken en/of asbaktegels. De rookplekken bevinden zich:

  • Naast het wedstrijdsecretariaat aan de zijde van de kleedkamers 5 t/m 12
  • Onder het afdak van het SCAS-gebouw.

Binnen, op terrassen, op de tribune en langs de lijn mag dus NIET gerookt worden. Het handhaven is een taak van alle leden samen en niet uitsluitend van bestuurs- en kaderleden. Spreek elkaar aan op het beleid. Het beleid gaat onmiddellijk in. De komende tijd zullen de operationele zaken door de accommodatie-commissie opgepakt gaan worden.

Tot slot:
Tot slot wensen wij iedereen sterkte in deze door het Corona virus beheerste vreemde en voor sommigen moeilijke tijd.

Het bestuur van Rohda Raalte

Voor jou geselecteerd

Naar boven