Nieuws

Nieuwe trainer Rohda Raalte JO13-1 bekend

Door het doorschuiven van Lars te Wierike kwam er een plekje vrij. Deze plek wordt ingevuld door Demy Goedkoop. Wij zijn als club erg blij wederom een trainer uit eigen gelederen een kans te bieden. Succes Demy en waarom heb je voor Rohda Raalte JO13-1 gekozen?

Waarom O13-1?
Demy: Na vier jaar lang met de jongste pupillen getraind te hebben, wilde ik me graag ontwikkelen als trainer. Ik heb daarom afgelopen jaar de UEFA-B cursus gevolgd. Vanwege de eisen waar een stageteam aan moet voldoen ben ik er bij Rohda Raalte een jaartje tussenuit geweest en heb ik stage gelopen bij Go Ahead Eagles O19-1.

Het was een enorme leerzame periode waar helaas een abrupt einde aan kwam door het corona-virus. De kans om nu als trainer actief te zijn bij een BVO en de kennis/ervaring die ik hier heb opgedaan, zorgde ervoor dat het bij mij begon te kriebelen om de stap te maken richting het grote veld en bezig te gaan met het ‘’echte’’ werk. In de loop der jaren ontwikkel je als trainer een bepaalde visie en vanaf de O13-leeftijdscategorie heb je net wat meer mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan.

Dat ik met mijn voetbalschool toch nauw betrokken blijf bij de jongste pupillen, maakte deze stap een stuk eenvoudiger. Ik vind het namelijk fantastisch om aan de ene kant met de basisvaardigheden bezig te zijn, daar waar ik aan de andere kant de kinderen leer en laat zien hoe een goede basistechniek van essentieel belang kan zijn en het verschil kan maken bij het ontwikkelen van andere facetten van het voetbal. Kinderen die deze basisvaardigheden dan al beheersen, hebben een voorsprong op andere kinderen en kunnen zich meer richten op het afstemmen van deze (nieuwe) voetbalhandelingen en communicatie met hun teamgenoten binnen de teamtaken en teamfuncties. Dit samen maakt het voor mij mogelijk heel gedetailleerd en specifiek aan de slag te gaan met deze stof, wat de mate en snelheid van ontwikkelen ten goede komt.

Ik kijk enorm uit naar de speler/trainersfunctie die ik komend seizoen bij Rohda Raalte ga vervullen. Na vier jaar lang zwaar blessureleed sluit ik dit seizoen fit aan bij de eerste selectie en hoop ik ook daar van waarde te kunnen zijn. Ik kan niet wachten om deze mooie uitdaging aan te gaan!

Peter Vogel, Hoofd opleidingen

Voor jou geselecteerd

Naar boven