Nieuws

Stappenplan bij een mogelijke coronabesmetting

‘Wat moeten we doen als er een (mogelijke) coronabesmetting is binnen het team en welke gevolgen heeft dit voor het spelen van wedstrijden?’

Als je als voetballer corona-gerelateerde klachten hebt:

 • De speler / speelster meldt dit direct bij zijn of haar trainer/ster en leider/ster (kaderleden). Hetzelfde geldt voor mede-kaderleden.
 • De kaderleden zorgen dat ze op de hoogte zijn van je stappen richting de GGD, het onderling contact dat er met je geweest is en wanneer je op de vereniging en in de kantine bent geweest.
 • De kaderleden nemen contact op met:
  • Indien nodig (de ouders van) je teamgenoten.
  • de wedstrijdsecretaris:
   • Jeugd:           Gerard Rientjes
   • Senioren:      Bernard Jansen

De wedstrijdsecretaris doorloopt vervolgens de stappen zoals beschreven in het Corona stappenplan dat via deze link is te downloaden. Indien nodig last hij de wedstrijd af of verplaatst deze. De algemeen secretaris bekijkt of er nog andere stappen te nemen zijn.

Gaat er bij een positieve test binnen het team direct een streep door de wedstrijd
Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. De GGD bepaalt op basis van bron- en contact onderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. 

Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt:  Neem je verantwoordelijkheid!

De positief geteste speler/ster neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden, andere clubactiviteiten Hij/zij volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

Namens het bestuur

Voor jou geselecteerd

Naar boven