Nieuws

Wederom winst in Sallandse Derby

Rohda Raalte heeft zaterdagavond wederom gewonnen van vv Heino in de Sallandse Derby. Makkelijk ging dit zeker niet, maar wanneer je meer doelpunten maakt dan je tegenstander, dan win je de wedstrijd. En in dit ‘Corona-duel’ gold dat zeker. Er waren helaas geen toeschouwers aanwezig, maar men kon de wedstrijd live meekijken middels een live-stream van Rtv Oost.

Samenvatting ROHDA Raalte TV(Beelden van Rtv Oost):

Het was een beladen duel, maar toch voelde het anders aan dan ‘normaal’. De eerste helft was met name voor de neutrale kijkers niet om aan te zien. Beide ploegen hadden zeer veel foute passes. Kortom, het was gewoon zeer slecht. Toch waren er een aantal momenten waarbij je even op het puntje van je stoel kon gaan zitten. Na 18 seconden had Burak Basut maar zo een rode kaart kunnen krijgen, nadat hij een sliding te laat inzette. Nog in die eerste minuut had Kevin Peppels de kans om de score te kunnen openen, maar alleen voor doelman Kevin Reimink van Heino faalde hij helaas. Wel kwam vv Heino op voorsprong in de 19e minuut. De eerste beste mogelijkheid werd direct door Robin Gerritsen binnen geknikt achter doelman Frans van Oldeniel, die verder prima keepte en Rohda Raalte in de ‘race’ hield.

In de tweede helft probeerde Rohda Raalte de gelijkmaker te forceren, maar langzaam aan krijg Heino steeds meer het initiatief en daardoor ook mogelijkheden en kansen om de score op 0-2 te zetten. Nadat Lars van Schooten was ingebracht, kreeg Rohda Raalte het ineens te pakken. In de 81e minuut werd Kevin Peppels op rechts ingespeeld, kapte zijn directe tegenstander uit en schoot prima de gelijkmaker binnen. Drie minuten later zette Lars van Schooten Niels Klink alleen voor doelman Reimink en schoot de winnende treffer binnen: 2-1.

Door dit resultaat blijft Rohda Raalte dit seizoen nog ongeslagen. Aanstaande zondag staat het duel met De Bataven in Gendt op het programma. Aanvang van dat duel is 14:00 uur. Mocht De Bataven met een live-stream online gaan, dan zullen we dat hier op de website mededelen.