Nieuws

VOETBAL CLINIC 16 januari 2021

Afgelopen zaterdag hebben onze O11/O12/O13 en O14 spelers training gehad van de staf en spelers van Rohda Raalte 1. Wat een belevenis voor een ieder! Helaas en begrijpelijk konden een aantal spelers / teams niet meedoen in verband met corona maar we zullen het zeker nog een keer gaan organiseren.

Filmpje van de Clinic:

Ruim op tijd waren de trainers van 1 en enkele jeugdtrainers aanwezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Tijdens het uitzetten van de veldjes merkte je al de spanning bij de spelers van 1. Hoe lang kunnen ze nog deel uit maken van de selectie van Rohda Raalte? Anders gezegd, hoe goed zijn de jeugdspelers?

Het vertrekpunt van deze dag was natuurlijk “plezier”, want voetballen doe je voor je plezier. Echter spelers willen ook (iets) beter worden. Ze willen uitgedaagd worden zodat ze beter kunnen worden. De opzet van de dag was door ‘passie, lef en gedrevenheid naar succes’.

De eerste groep, ruim 75 kinderen, was om 10:15 uur aanwezig om een kwartier later te starten met de training. Sommige groepen kregen techniek training van de Pelota Academy.  Deze Academy geeft techniektraining aan jonge spelers. Hun motto is: Het beheersen van een goede techniek vinden wij de basis voor elke voetballer. Dankzij een goede balcontrole groeit het vertrouwen in je eigen spel. Het nadenken over het aannemen van de bal, maakt plaats voor het nadenken over je volgende keuze in het veld. Deze extra tijd zorgt voor betere beslissingen en dus meer succes momenten. Dat zorgt voor meer plezier in het voetbal. Daar waar het uiteindelijk om draait.

Deze visie past natuurlijk precies bij ons. Dit vinden onze trainers namelijk ook. Op het veld was veel aandacht voor het individueel. Hoe moet ik een bal aannemen? Hoe moet ik overspelen? Hoe moet of kan ik passeren? Hoe blijf ik rustig aan de bal?

Het enthousiasme spatte ervan af en voordat eenieder het wist was de tijd alweer voorbij. Dit was maar goed ook want de trainers hadden wel even rust momentje nodig om hun ervaringen te delen met elkaar. Er was een speler van 1 die even bij moest komen omdat hij was ‘gepoort’.

Na de pauze was het tijd voor de volgende groep. Bij deze groep, ongeveer 60 spelers, werd veel 1:1 gespeeld maar ook positiespel kwam aan bod. Hoe moet ik vrijlopen? Hoe moet ik bal aannemen? Op welke voet moet ik de bal inspelen? Maar ook belangrijke onderwerpen zoals snel anticiperen op diverse situaties en samenwerken/herkennen van ruimte kwamen aan bod. Het was deze dag koud maar door het spel van de spelers bleven de trainers warm. De vonken vlogen ervan af.

Voldaan gingen de spelers naar huis maar dat gold ook voor Rohda Raalte 1. Het was een zeer geslaagde dag en is zeker voor herhaling vatbaar.

Vanuit de jeugdafdeling willen we de staf en spelers van Rohda Raalte 1 bedanken voor hun inzet en organisatie. Ook de jeugdtrainers Richard, Leon en Demy bedankt voor hun inzet en de Pelota Academy voor hun demonstratie en training. Ook een dank voor de begeleiders die deze dag hun spelers weer wilden begeleiden. En de laatste dank is natuurlijk voor de spelers voor hun geweldige inzet.

Hoofd Opleiding Rohda Raalte


Voor jou geselecteerd

Naar boven