Gelijkspel tegen TVC’28

Rohda Raalte heeft zondagmiddag in Tubbergen met 2-2 gelijk gespeeld tegen koploper TVC’28. Beide teams hadden hun eerste 2 wedstrijden gewonnen. Door dit gelijke spel zakken beide teams naar respectievelijk de tweede en derde plaats. Sc Bemmel was deze zondagmiddag de lachende derde door hun 3e wedstrijd op rij te winnen.

Onder een heerlijk najaarszonnetje was het duidelijk dat Rohda Raalte geen gemakkelijke middag zou gaan krijgen. Mede doordat het zelf onnauwkeurig was en teveel balverlies leed, was het met name TVC’28 wat de eerste 10 minuten de klok sloeg. De eerste kans was dan ook voor TVC’28.

Na zo’n tien minuten spelen krijgt Rohda Raalte wat grip op de wedstrijd en komt vaker op de helft van TVC’28. Dit resulteert dan ook in een kans voor Mart Lugtenberg. Maar zoals je dan vaker ziet, gaat de bal er dan aan de andere kant wel in. Wessel Hofste kon veel te gemakkelijk een hoek uitkiezen: 1-0.

Na deze voorsprong voor TVC’28 zakte men in en moest Rohda Raalte het spel maken. Dit lukte maar niet, doordat de vorm van de dag er niet was. Het was bijna 2-0, toen Roelofs van Tvc’28 op de lat schoot. In de laatste minuut van de eerste helft werd het dan toch 1-1 toen Kevin Peppels een rebound kreeg en randje buitenspel de 1-1 ruststand aantekende.

In de tweede helft speelde Rohda Raalte toch wel wat beter dan in de eerste helft. Het kwam dan ook op een 1-2 voorsprong via Kevin Peppels met een prima lob over de keeper van TVC’28. Lang kon Rohda Raalte daar niet van genieten. Binnen 2 minuten was het alweer 2-2 via Stefan Huiskes die van buiten de 16 binnen mocht schieten.

Het spel ging daarna op en neer en Rohda Raalte kreeg zelfs nog een strafschop in de 76e minuut toen Julian van Hoogstraten 1 op 1 met de keeper van TVC’28 onderuit getikt werd. Hij ging echter zelf achter de de bal staan en zoals een voetbalwet betaamd, moet je nooit zelf deze strafschop gaan nemen. Zijn slappe inzet werd simpel gestopt door de TVC doelman.

Het laatste kwartier kwam Tvc’28 wat meer opzetten en dat resulteerde in een aantal gevaarlijke vrije trappen rondom de 16. Deze werden voor ons gelukkig allemaal zeer slecht op doel geschoten. De stand van 2-2 werd dan ook de eindstand.

Komende 2 weken staan er de derby’s op het programma. Aanstaande zondag komt sv Dalfsen op bezoek en een week later is er op de zaterdagavond de sallandse derby in Heino tegen de plaatselijk vv.