Krappe overwinning op sv Dalfsen

Voor zo’n 500-600 bezoekers won Rohda Raalte zondagmiddag van streekgenoot Sv Dalfsen. Door deze overwinning zijn de Raaltenaren koploper in de 1e Klasse E, nadat vv Heino in blessuretijd nog 3 doelpunten wist te maken tegen ex-koploper Sc Bemmel (2-4). Er volgt dus volgende week zaterdagavond een mooi affiche in Heino.

We kunnen wel zeggen dat de overwinning meer dan verdiend was. De Raaltenaren creëerden tal van mogelijkheden en kansen. De paal en lat waren Rohda Raalte deze middag niet goed gezind. Ook de keeper van Dalfsen wist er nog een paar ballen goed uit te houden.

Toch was het invaller Robin Bijker die in de 81e minuut de verdiende 1-0 op het scorebord liet komen. Van dichtbij koos hij de juiste hoek.

Dalfsen kwam over de gehele wedstrijd er nog wel een aantal keren gevaarlijk uit via Vince van den Anker en spits Jeroen Kamphuis. Gelukkig kwam er geen doelpunt uit voort. Het is toch maar weer een mooie clean sheet voor Rohda Raalte-doelman Sam Luijkx!

Volgende week zaterdag wacht de Grote Sallandse Derby in Heino, oftewel de nummer 3 van de 1e Klasse E tegen de koploper. Laten we hopen dat dit weer een voetbalfeest gaat worden en dat Rohda Raalte koploper blijft!