Nieuws

Een geslaagde editie van de Rohda Raalte jeugdloop

Afgelopen zondag stond de crossloop weer op het programma. Na een jaar van corona-perikelen was er dit jaar weer een crossloop op het terrein van het  Hoftheater. In samenwerking met AV Salland heeft Rood-Geel de organisatie van de Rohda-jeugdloop voor zijn rekening genomen.

Het was aanvankelijk mooi weer, maar een enkele bui in de ochtend mocht de pret niet drukken. Al vroeg in de ochtend waren de lopers in grote getale op komen dagen, hoewel de opkomst zowel bij het crosscircuit als de Rohda-loop wat minder was dan vorige jaren.

Om 10.10 uur ging de 10 kilometer van start, hierbij waren geen deelnemers van Rohda. 10 minuten later echter, mocht voorzitter Han Reinders het startschot geven voor de 2,5 kilometer. Zo’n 30 lopers van Rohda gingen de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk wist na een zinderende race Iver Wentink de eerste prijs in de wacht te slepen, voor Bram Klein Overmeen en Ties Meijer. De twee opgegeven dames hadden helaas een DNS achter hun naam.

Om even na 11 gingen de lopers op de 1 kilometer van start. Een korte sprintrace begon, waarbij bij de meiden Nola Feitsma won, voor Cassidy Wulf. Bij de jongens waren er meer deelnemers. Hierbij wist Sem Berg met maar 1 seconde verschil te winnen, voor Sepp Holterman en Floris Maatman.

Het was een geslaagde ochtend, hopelijk is alles volgend jaar weer wat meer normaal en kunnen we dan weer meer lopers verwelkomen.

Voor jou geselecteerd

Naar boven