Kleinst mogelijk winst op de Bataven

Rohda Raalte heeft zondagmiddag met 1-0 gewonnen van de Bataven. Met name in de 1e helft was het een eentonige wedstrijd. Rohda Raalte, dat zonder publiek speelde, maar via de livestream toch 857 verschillende kijkers had, had in die eerste helft veel ruimer afstand moeten nemen van de mannen uit het Gelderse Gendt.

In de beginfase kreeg Rohda Raalte al een aantal kansen om de score te openen. Pas in de 17e minuut werd het 1-0 via een uitgespeelde aanval over rechts die prima werd voorgezet door Jarno van den Bos. Kevin Peppels had met deze intikker geen moeite.

Mede door het uitvallen van een centrale verdediger bij de Bataven, moest men in de 2e helft anders gaan spelen en kwam men vaker op de helft van Rohda Raalte. Doordat Rohda Raalte de wedstrijd niet in het slot had gegooid, kon het maar zo 1-1 worden. Die mogelijkheid kreeg de Bataven dan ook nadat men een discutabele strafschop kreeg van de verder goed leidende scheidsrechter Alberts. Spits Bob Rossen besloot echter op de paal te schieten en zo kwam Rohda Raalte goed weg.

Door dit resultaat staat Rohda Raalte samen met RKHVV, Voorwaarts Twello en TVC’28 bovenaan. Alle ploegen hebben 17 punten. RKHVV heeft het beste doelsaldo en is daardoor winnaar van de 1e periode.

Volgende week zondag staat er weer een uitwedstrijd op de agenda. Rohda Raalte reist dan naar het Overijsselse Geesteren om het daar op te nemen tegen Stevo.