Nieuws

Rohda Raalte 1 gaat als medekoploper de winsterstop in

Waar iedereen afgelopen zomer ongetwijfeld dacht dat we eindelijk weer eens een ‘normaal’ voetbalseizoen zouden doormaken daar heeft het inmiddels welbekende virus toch weer roet in het eten gegooid. Sinds vorige week wordt er niet meer getraind en zijn alle wedstijden voor teams in de A-categorie afgelast. Dit geldt dus ook voor Rohda Raalte 1 dat juist in een mooie flow was gekomen.

Ondanks diverse geblesseerde spelers zijn de laatste 3 wedstrijden gewonnen waardoor Rohda Raalte 1 zich medekoploper mag noemen. Het voetbal ontwikkelt zich positief en er worden mooie stappen vooruit gezet. Daarom is het des te jammer dat de competitie nu zo ineens is gestopt.

Hoofdtrainer Laurens Knippenborg, die onlangs tot tevredenheid van alle partijen met een jaar heeft verlengd, geeft het volgende aan over het abrupte einde en de ontwikkeling die de eerste selectie heeft doorgemaakt: ‘Op het moment dat wij met enige geleidelijkheid in een ‘flow’ terecht kunnen komen stokt het wederom, wat natuurlijk erg jammer is. Vanuit de teamontwikkeling, die destijds in gang is gezet, worden er goede stappen in de voorwaartse richting gezet. Mede door onze voetbalvisie en de nodige blessures zijn er ontwikkelingen op posities ontstaan wat ten goede van de kwaliteit van het voetbal komt, iets waar je als team en als trainer/coach gelukkig van kunt worden. Ook vanuit de groei-mindset die wij voor ogen hebben is het ook mooi om te zien dat de drive in de groep nog steeds erg goed is. De 1e selectie van Rohda Raalte heeft dan ook uitgesproken waar zij voor willen staan en dat is “DOOR PASSIE & LEF, GEDREVEN NAAR SUCCES” en het is dan ook mooi om te zien dat de drive in de groep volop aanwezig is. Als staf zullen wij er dan ook alles aan doen om de groei-mindset waar wij inzitten, verder te ontwikkelen en dat te bereiken wat wij voor ogen hebben.’

Vanaf nu kan de focus dus op de tweede seizoenshelft en hopelijk kan de competitie op 23 januari gewoon hervat worden met de uitwedstrijd in Twello tegen Voorwaarts. Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft wordt er begin januari door de eerste selectie een kort trainingskamp belegd in Malaga (mits de Coronamaatregelen dat toestaan). Naast een eigen bijdrage van alle spelers en stafleden zijn er een aantal externe sponsoren bereid gevonden om een bijdrage te leveren. Het trainingskamp kost de vereniging of stichting dus helemaal niets wat voor het bestuur een voorwaarde was.

Wij kijken uit naar de tweede seizoenshelft voor alle teams binnen Rohda Raalte en hopen voor eenieder dat er snel weer gevoetbald kan worden.

Bestuur ROHDA Raalte

Voor jou geselecteerd

Naar boven