Nieuws

Vrij gemakkelijke overwinning in Twello op Voorwaarts

Rohda Raalte won zondagmiddag vrij eenvoudig van Voorwaarts Twello. De Raaltenaren wonnen verdiend met 0-3 en hadden eigenlijk de score nog veel hoger op moeten laten lopen. Door het hobbige veld werd tot minimaal twee keer toe de bal net van richting verandert alvorens er gescoord moest worden.

Rohda Raalte begon zonder 5 potentiële basisspelers aan de wedstrijd. De invallers, die eigenlijk ook basisspelers zijn (brede selectie) begonnen goed aan de wedstrijd en gaven vanaf begin af aan Voorwaarts het gevoel dat er deze middag niets te halen viel tegen Rohda Raalte. In de 17e minuut was het dan ook Jesse Pultrum die de verdiende 0-1 op het scorebord zette.

Rohda Raalte ging daarna op zoek naar de tweede treffer, maar goed voetbal kon op die veld niet gespeeld worden. Het veld was door gemeente Twello niet gerold en was zeer zeer hobbelig. Daar hadden beide teams last van, waardoor er geen mooie wedstrijd voorgeschoteld werd. Binnen het half uur werd het 0-2 door Coen van Heun die prima binnen kon koppen. Jesse Pultrum had voor de rust nog de kans om Rohda Raalte op 0-3 te zetten, maar de bal sprong net verkeerd op, waardoor hij de bal verkeerd raakte en daarmee naast schoot.

Na rust was het Rohda Raalte dat doorging waar het mee gebleven was en dat was proberen te scoren. Julian van Hoogstraten kreeg nog wel de grootste kans, maar ook hier was er een polletje waardoor hij de bal net niet raakte. Toch werd het 0-3 door Sven Pazie in de 79e minuut.

Door dit resultaat heeft Rohda Raalte zijn koppositie versterkt. De Raaltenaren staan nu 6 punten voor op TVC’28, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Volgende week zondag 13 maart staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer 3 op de ranglijst, Fc Winterswijk, dat 7 punten minder heeft dan Rohda Raalte.

Karakteristieken:
‘17 0-1 Jesse Pultrum; ’28 0-2 Coen van Heun; ’79 0-3 Sven Pazie
Geel: Nero Paais (Voorwaarts Twello)
Scheidsrechter: Dhr. Smeenk

Opstelling Rohda Raalte:
Frans van Oldeniel, Lars Kamperman Leferink, Burak Basut, Coen van Heun, Lucas Jr. Wuarbanaran, Thom Strijland, Shaquile Woudstra (’78 Don van Rossum), Sven Pazie, Jesse Pultrum, Wesley Hansler (’71 Jens Spikker) & Julian van Hoogstraten (’67 Deniz Sahbaz).

Voor jou geselecteerd

Naar boven