Nieuws

Onnodig puntverlies in Dalfsen

Rohda Raalte heeft zondagmiddag gelijk gespeeld in Dalfsen tegen de plaatselijke Sv. Gezien de kansenverhouding had Rohda Raalte gewoon moeten winnen. Doelman Frans van Oldeniel stopte in de eerste helft nog een strafschop.

Gezien het spelbeeld en gezien de kansen had Rohda Raalte gewoon moeten winnen. Het had deze middag wel moeite met het uit elkaar spelen van de handbalverdediging van sv Dalfsen. Toch kwamen de Raaltenaren, die onder andere zonder Shaquile Woudstra en Kevin Peppels speelden, een aantal keren op goede mogelijkheden cq. kansen. Jesse Pultrum zag verder zijn schot op de lat belanden. Ook nog in die eerste helft kreeg Dalfsen een strafschop nadat Coen van Heun een speler van Dalfsen licht aanraakte en daarmee ten val bracht. Het was Frans van Oldeniel die deze strafschop keerde.

Na rust een nog defensiever Dalfsen. Men zakte nog dieper in. nog verder terug dan een kwart van het speelveld. Toch kwam men op voorsprong vanuit een counter. Rohda Raalte bleef geloven in een positiever resultaat en werd beloond door een strafschop, nadat een speler van Dalfsen hands had gemaakt in het strafschopgebied. Deniz Sahbaz benutte deze: 1-1.

Rohda Raalte probeerde daarna om de welverdiende 1-2 te maken, maar standde telkens. Door dit resultaat blijft Rohda Raalte koploper en zag de concurrenten gelijkspelen en/of verliezen.

Volgende week zondag staat de topper op het programma. We ontvangen dan TVC’28, de nummer twee op de ranglijst.