Goede overwinning in topper

Rohda Raalte heeft zichzelf zondagmiddag een goede dienst bewezen. In een moeilijke wedstrijd won het met de kleinst mogelijke score van het Twentse TVC’28 uit Tubbergen: 1-0. De tukkers staan hierdoor op een achterstand van twaalf punten (wel een wedstrijd minder) en mogen dus in de wachtkamer plaats gaan nemen.

De wedstrijd begon voor Rohda Raalte goed. Het creëerde meer doelmogelijkheden cq. kansen dan de tukkers, die dan wel meer balbezit hadden, maar daar niet gevaarlijk uit werd. Nadat Rohda Raalte een aantal kansen had gemist, danwel de doelman van TVC’28 in de weg stond, en een kans voor TVC’28, was het Shaquile Woudstra die zich door de defensie vocht en 1 op 1 kwam met Ruud Hesselink (doelman van TVC). Hij redde, maar in de rebound was Robin Bijker er als de kippen bij en de verdiende 1-0 op het scorebord zette.

Vlak voor rust werd er onterecht een vrije trap gegeven aan TVC aan de buitenkant van de 16 meter. Deze werd door TVC’28 binnen gewerkt, maar wel nadat Thijs Koopman van TVC’28 een licht duwtje gaf. De scheidsrechter besloot deze treffer af te keuren, waar Rohda Raalte natuurlijk blij mee was.

Na rust een probeerde TVC’28 de gelijkmaker te forceren, maar het lukte hen niet om door de defensie van Rohda Raalte te komen. Met name Burak Basut stond vele keren op de juiste plek en speelde een fantastische partij. Rohda Raalte had van de ruimtes moeten profiteren, maar ging daar niet goed mee om. Kortom een eindstand van 1-0.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma in het Gelderse Gendt tegen de Bataven.

‘38 1-0 Robin Bijker
Geel: Don van Rossum (Rohda Raalte) & Stefan Huiskes, Thijs Koopman, Joren Bosch & Okke Schepers (TVC’28)
Scheidsrechter: Dhr. Zeeman

Frans van Oldeniel, Shaquile Woudstra (’80 Lars Kamperman Leferink), Burak Basut, Coen van Heun, Flynn Schrijver, Thom Strijland, Sven Pazie, Wesley Hansler, Jesse Pultrum (’71 Don van Rossum), Robin Bijker (’71 Kevin Peppels) & Deniz Sahbaz (’64 Mart Lugtenberg)