Nieuws

Rohda jeugdopleiding krijgt nieuwe gezichten

In de afgelopen periode zijn we druk bezig geweest om de jeugdopleiding opnieuw te organiseren. Het Rohda beleidsplan is daarbij als uitgangspunt genomen en daar verandert op zich niets aan. Waar we vooral wel naar gekeken hebben, is de aansturing van de jeugd en zoals dat vaak in het bedrijfsleven wordt genoemd de span of control.

In de gesprekken die we hebben gevoerd, zijn we ook samen met Peter Vogel, onze huidige hoofd opleidingen, tot de conclusie gekomen dat de jeugd verdelen naar 3 groepen een goed idee is om daarmee de span of control beheersbaar te krijgen. Wij hebben de jeugdafdeling als volgt ingedeeld:

  • Onderbouw (F-league t/m O10)
  • Middenbouw (O11 t/m O14)
  • Bovenbouw (O15 t/m O19)

Waar het grote verschil zit met de huidige aansturing is dat deze 3 groepen geleid gaan worden door TC-ers met een sterke voetbalachtergrond en -ervaring. Helaas zal Peter Vogel hier geen onderdeel meer van uitmaken. Peter heeft ons medegedeeld dat hij Rohda na 4 seizoenen gaat verlaten. Ondanks dat het seizoen nog niet ten einde is, willen we alvast onze grote dank uitspreken richting Peter. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de jeugdopleiding in de afgelopen jaren en meegedacht in deze nieuwe opzet.

We willen graag een aantal nieuwe mensen verwelkomen. Zij zullen vanaf het nieuwe seizoen deze rollen gaan invullen. In de komende periode gaan we ons alvast goed voorbereiden op het nieuwe seizoen.

De onderbouw zal aangestuurd gaan worden door Johan Rambi, die dit samen met Paul Schrijver gaat oppakken. Zij kennen elkaar uit de tijd bij Overwetering en hebben daar aan de basis gestaan van het opleidingsplan voor de onderbouw. Johan is geen onbekende bij Rohda. Op dit moment traint hij de meiden van O15. Johan heeft een behoorlijk voetbalverleden en is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer op gebied van cyber security. Paul noemt zichzelf een echte onderbouw man en gaat komend seizoen o.a. ook onderbouw talenten trainen bij Go Ahead Eagles. In het dagelijks leven is Paul zelfstandig ondernemer en coacht hij organisaties en mensen om hun unieke identiteit te (her)ontdekken.

Voor de middenbouw mogen we Niek Hollewand verwelkomen. Niek heeft bij Rohda gevoetbald in de jeugd en senioren. Hij is ook al vroegtijdig jeugd gaan trainen tot aan Rohda A1 (ons huidige O19) en trainer geweest bij de jeugd van Go Ahead Eagles. Niek heeft bij FC Groningen de marketing gedaan en werkt als zelfstandig ondernemer en ondersteunt sportorganisaties en sociaal ondernemers met zijn positieve energie. Niek gaat naast de middenbouw ook de trainersacademie bij Rohda verder vormgeven.

Tot slot hebben we de bovenbouw. Ralph Mens gaat de bovenbouw op zich nemen en is tevens als hoofd opleidingen eindverantwoordelijk voor de jeugdopleiding. Ralph heeft een behoorlijke staat van dienst als eerste elftal trainer. Daarnaast heeft hij ook de jeugdopleiding van Voorwaarts en Wijhe aangestuurd. Ralph is vanuit het onderwijs als docent wiskunde recentelijk overgestapt naar het bedrijfsleven waar hij nu actief is als senior adviseur onderwijs logistiek.

Wij wensen de nieuwe TC-ers veel succes en plezier toe.

Team voetbalzaken

Voor jou geselecteerd

Naar boven