Nieuws

Selectie en technische staf Rohda Raalte 1 seizoen 2022/2023

Ondanks dat het huidige seizoen nog in volle gang is, kijkt Rohda Raalte natuurlijk ook alweer vooruit naar het nieuwe seizoen.

Ambities
Als Rohda Raalte hebben we een aantal ambities uitgesproken. De eerste ambitie is dat we graag op Hoofdklasse niveau willen gaan voetballen. We staan er goed voor in de competitie en hopen dit jaar dan ook deze stap te kunnen gaan maken.

De tweede ambitie is dit met een ruim percentage eigen jongens te doen. Het is dan ook mooi om te zien dat we bij onze 1ste selectie steeds meer spelers zien die (een groot gedeelte van) hun jeugdopleiding bij Rohda Raalte hebben genoten. Naast onze eigen jongens wordt onze selectie gedoseerd, en weloverwogen, aangevuld met goede en ervaren spelers die extra kwaliteiten hebben en samen met onze jeugdige talenten zichzelf en het team verder kunnen ontwikkelen.

Spelers
Als Rohda Raalte hebben wij het volste vertrouwen in de kwaliteit van onze eerste selectie en we zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat deze selectie het komend seizoen grotendeels intact blijft. Ook volgend seizoen is kwaliteit dus verzekerd.

Mutaties
In een selectie van 24 spelers zullen er echter altijd mutaties zijn. Er zijn twee spelers die gaan vertrekken. Lars Kamperman Leferink gaat naar SV Colmschate ’33 en Lucas jr. Wuarbanaran maakt de overstap naar Dieze West. Lars en Lucas, hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet voor onze vereniging en heel veel succes bij jullie nieuwe clubs. We hopen jullie nog vaak terug te zien op sportpark Tijenraan.

Vanuit de jeugd zal Jens Spikker definitief worden toegevoegd aan ons vlaggenschip. Gefeliciteerd Jens.

Er worden op dit moment nog met een aantal spelers gesprekken gevoerd over hun toekomst bij Rohda Raalte 1 in verband met blessures of speeltijd. De komende maanden zullen de laatste puntjes op de i gezet worden met betrekking tot de eerste selectie en natuurlijk houden we jullie op de hoogte.

Technische staf
De technische staf voor het komende seizoen is bekend. Via deze weg willen we Demy Goedkoop bedanken voor zijn bijdrage als assistent-trainer. Demy gaat zich meer richten op zijn trainerschap en coaching bij de jeugdelftallen. We zijn verheugd dat we een waardig opvolger hebben gevonden in de persoon van Manuel Schilder. Manuel is op dit moment trainer van VSW Windesheim 1. Hij heeft ruime trainerservaring als onder ander trainer van het tweede elftal van FC Meppel (reserve Hoofdklasse) en de jeugd van CSV ’28. Hij heeft zin in de uitdaging bij Rohda Raalte en hoopt zich hier verder door te kunnen ontwikkelen als trainer. Manuel zal naast onze huidige assistent Luuk Bruijl (verlengd) de tweede assistent van onze hoofdtrainer Laurens Knippenborg worden. Welkom bij onze prachtige club Manuel!

Ruben Tepperik heeft te kennen gegeven dat dit seizoen zijn laatste seizoen zal zijn als keeperstrainer van de selectiekeepers. Hij kan het niet meer combineren met zijn werk en privéleven. We zijn Ruben enorm dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor onze club. Hij heeft, na zijn actieve carrière bij Rohda Raalte 1, vele keepers begeleid en verder geholpen in hun ontwikkeling. Bedankt Ruben!

Na een aantal gesprekken zijn we blij dat we kunnen melden dat Pieter Nijland vanaf het komende seizoen de taken van Ruben over gaat nemen. Pieter is een goede bekende bij onze club en daarnaast keeperstrainer bij PEC Zwolle en SV Raalte. Succes Pieter.

Naast de aanstelling en verlenging van bovenstaande spelers en trainers kunnen we melden dat de staf wordt uitgebreid met Laurens Veldmaat. Laurens zal samen met Alfons Nijboer en Stefan Bloo (beide verlengd) het teammanagement op zich gaan nemen. Met Laurens hebben we een betrokken Rohda Raalte-man met veel organisatorische kwaliteiten binnen kunnen halen. Daar zij we erg blij mee. Wim van den Belt zal zich na de zomerstop meer gaan richten op de verzorging van onze selectiespelers en vaker aanwezig zijn bij ons tweede elftal. Wim bedankt voor je inzet als teammanager.

Met al het bovenstaande is weer een belangrijke stap gezet richting een kwalitatief sterke selectie en professionele technische staf voor het seizoen 2022-2023.  

We hopen op een mooi einde van het huidige seizoen en Rohda Raalte wenst alle supporters, spelers en de technische staf enorm veel voetbalplezier, ontwikkelingsmogelijkheden en succes toe!

Voor jou geselecteerd

Naar boven