Nieuws

Aanstaande zaterdagavond: De Grote Sallandse Derby

Met recht kunnen we deze editie van de Sallandse Derby de Grote Sallandse Derby noemen. Het betreft immers de strijd tussen de koploper Rohda Raalte en de nummer 2 van de 1e Klasse E, de vv Heino. Rohda Raalte mag dan wel maarliefst 10 punten voorsprong hebben, het verloor dit seizoen uitgerekend één keer en wel uit bij de vv Heino.

In die editie in oktober wist Rohda Raalte niet goed om te gaan met de tactiek die Heino trainer Martijn de Vogel uitgedokterd had, namelijk dat met 4-4-2 ging spelen. Niet dat Rohda Raalte in deze wedstrijd geen kansen kreeg, echter deze werden onvoldoende benut en dat deed Heino destijds wel.

Op dit moment is de euforie en het vertrouwens in het Heino-kamp groot. Zeker na de gewonnen wedstrijd van afgelopen zondag, toen men met 5-2 Sc Bemmel eenvoudig opzij zette. Rohda Raalte daarentegen liep dan wel een punt uit, maar zag Fc Winterswijk diep in blessure tijd op gelijke hoogte komen (2-2). En dus was de euforie stukken minder dan bij vv Heino.

Rohda Raalte heeft natuurlijk nog wat goed te maken en wil zeker voor eigen publiek revanche halen. Ook in de strijd om het kampioenschap, waar nog minimaal drie keer van de zes wedstrijden gewonnen dient te worden, willen de Raaltenaren zichzelf belonen natuurlijk!

Bij Rohda Raalte ontbreekt in ieder geval aanvoerder Thom Strijland, die afgelopen zondag vlak voor tijd zijn 5e gele kaart van het seizoen pakte en dus geschorst is. Verder is de selectie van Rohda Raalte vrijwel compleet. Ook Kevin Peppels doet er alles aan om fit genoeg te zijn om te kunnen spelen.

Bij Heino ontbreken Jeroen Bos, die enkele weken geleden zijn pols op 2 plaatsen brak, en Kevin Roddenhof, de centrale verdediger die in de heenwedstrijd nog schitterend de 3-1 scoorde. Hij is aan het revalideren na een kruisbandblessure. Kortom beide teams missen belangrijke spelers. Toch zal dit geen afbreuk doen aan het spektakel dat zaterdagavond voorgeschoteld gaat worden.

De wedstrijd die aanvangt om 19:00 uur heeft als wedstrijdsponsor Prowork Salland. Zij sponsoren onder ander de wedstrijdbal. Het arbitrale trio bestaat uit scheidsrechter Dhr. Weghorst uit Oldenzaal. Hij zal worden geassisteerd door Dhr. Rozema en Dhr. Biharie. KOMT ALLEN!

Kom op de fiets!
Mede door andere sportactiviteiten op sportpark Tijenraan is er beperkte parkeergelegenheid en wij vragen de supporters van beide verenigingen dan ook nadrukkelijk om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Voorverkoop
Net als de voorgaande jaren kunnen kaartjes bij de Smulbaai, (Canadastraat 16, Heino) in de voorverkoop gekocht worden. Dit voorkomt lange wachtrijen bij het betreden van de het terrein van Rohda Raalte. De kaartjes kosten € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen en 65+ers.

Kassa
De kassa bij Rohda Raalte is om 18:00 uur geopend. Bij de ingang zijn er drie stromen: Eén voor leden en voorverkooptickets. Één voor mensen die nog geen kaartje hebben en contant betalen en één voor mensen die nog geen kaartje hebben en kunnen pinnen. Neem zo veel mogelijk gepast geld mee voor de entree. Rohda Raalte leden: Neem je ledenpas of partnerpas mee!

Regels
Natuurlijk hoort er bij een derby een aantal regels en we willen dan ook een ieder vragen om zich hier aan te houden om er een mooi Sallands Voetbalfeest van te maken, zodat het een reclame is voor de voetbalsport!

– Alcoholgebruik is niet toegestaan langs het veld.
– Zelf meegebrachte drank is niet toegestaan.
– Het bestuur houdt zich het recht voor om mensen van het sportpark te verwijderen.
– Volg de aanwijzingen van de sportparkdiensten (herkenbaar a. d. gele hesjes) en de omroepster op.
– De linker (verre) sta-tribune is in principe bedoeld voor de supporters uit Heino.
– Vuurwerk is verboden! Bij verdenking kunnen tassen gecontroleerd en ingenomen worden.

Kantine
In verband met een sponsor- en vrienden van… evenement is de kantine vanaf 18.15 uur geopend voor publiek. Er zullen buiten verkooppunten ingericht worden. Muntenverkoop vindt plaats op meerdere punten. Betaal consumpties zo veel mogelijk met munten voor een snelle afhandeling.

KOMT ALLEN, wij wensen iedereen veel sportief kijkplezier.

Voor jou geselecteerd

Naar boven