Rohda Raalte maakt het zichzelf onnodig lastig

Rohda Raalte is dichtbij de titel, ofwel promotie naar de Hoofdklasse. Het is nog één overwinning nodig. Deze zondagmiddag kon die promotie alleen bewerktstelligd worden wanneer het zelf zou winnen en de laatste 2 concurrenten, sc Bemmel en vv Heino, zouden dan moeten verliezen. Echter alle drie wonnen en zo werd Rohda Raalte dit weekend nog geen kampioen. Dat kan nu dus op eigen kracht volgende week gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Stevo. Wie kan het zich herrinneren dat Rohda Raalte tijdens Carnaval kampioen kan worden?

Na de nederlaag in de sallandse derby, werd er afgelopen donderdag vertrouwen getankt voor de slot van de competitie. Rohda Raalte ging vol vertrouwen naar Arnhem en speelde onder de rook van het Gelredome (Vitesse – Ajax) in een hele andere ambiantie moest aantreden. Middels prima keeperswerk van Frans van Oldeniel werd een achterstand in de eerste minuut voorkomen.

Na een kwartiertje spelen kwam Rohda Raalte op voorsprong via Kevin Peppels en vlak daarna maakte hij prima de 0-2. Vlak voor rust werd een treffer van Rohda Raalte onterecht afgekeurd, de scheidsrechter dacht dat een speler van Rohda Raalte hands maakte en keurde dat doelpunt af, echter een hand van één van de spelers van MASV was het die de bal beroerde alvorens deze in het doel ging. Toch kwam Rohda Raalte nog voor de rust op 0-3 via Burak Basut die bij de tweede paal vrij stond en de bal binnen werkte.

In de tweede helft ging Rohda Raalte verder waar het gebleven was, kansen creëren. Dat lukte prima, echter werden deze niet beloond tot een doelpunt. Zo zagen we oa een bal van Deniz Sahbaz op de paal en mistte Wesley Hansler zeker 2x 1 op 1 met de keeper. En zo zagen we nog een aantal grote kansen mislukken.

MASV kwam uit het niets in de 55e minuut via Angelo Siep op 1-3. MASV begon er weer in te geloven en dat had het aan Rohda Raalte te danken dus. In de 67e minuut maakte dezelfde Siep de aansluitingstreffer en zo bleef het spannend tot het einde. Gelukkig wist Rohda Raalte verdere schade te voorkomen en won het met 2-3.

Met nog 3 wedstrijden te spelen en 7 punten voorsprong kan Rohda Raalte de titel bijna niet meer ontgaan, echter moet er nog 1 keer gewonnen worden. Aanstaande zondag is hier de eerste mogelijkheid voor in de thuiswedstrijd tegen Stevo. Er zal dan om 14:00 uur afgetrapt gaan worden op Sportpark Tijenraan. KOMT DAN ALLEN!

‘14 0-2 Kevin Peppels; ’20 0-2 Kevin Peppels; ’45 0-3 Burak Basut; ’55 1-3 Angelo Siep; ’67 2-3 Angelo Siep

Scheidsrechter: Dhr. Harmsen

Geel: Robin Bijker & Don van Rossum (Rohda Raalte) & Lorenzo Arends, Jay Ax & Joey van Beukering (MASV)

Frans van Oldeniel, Lars Kamperman Leferink, Maurice van Bussel, Burak Basut, Flynn Schrijver, Thom Strijland (C), Shaquile Woudstra (’54 Mart Lugtenberg), Sven Pazie (’72 Jesse Pultrum), Wesley Hansler, Kevin Peppels (’72 Don van Rossum) & Deniz Sahbaz (’88 Robin Bijker).