Nieuws

Rohda Raalte en CVV Achilles winnaars snikhete Huys Talent Cup

Afgelopen zaterdag, 18 juni 2022, vond voor de derde keer de Huys Talent Cup plaats bij vv de Weide in Hoogeveen. Helaas kon het de afgelopen twee jaar niet door gaan door Corona, maar gelukkig mag het dit jaar weer. In de leeftijdscategorieën U10 en U12 strijden 32 top teams om de felbegeerde cup mee naar huis te mogen nemen. Het spelersveld bestaat uit de crème-de-la-crème uit de omgeving en daarbuiten. Bij de opening hint de voorzitter van vv de Weide erop dat de prijzen zullen worden uitgereikt door een speciale gast… Vooral voor de Oranjemeiden van de KNVB U12, die dit jaar voor het eerst meedoen.

De jongens en meiden onder 10 jaar en onder 12 jaar mochten in wedstrijden van 13 minuten laten zien wat ze in huis hadden. Ondanks het warme weer was te zien dat deze spelers conditioneel niets te kort kwamen, er waren erg mooie acties, mooie doelpunten en mooie reddingen te zien.

Gelukkig heeft de organisatie gezien de weersomstandigheden ervoor gezorgd dat er voor de spelers onbeperkt ranja en water te verkrijgen is. In de pauze kregen ze een lunchpakket en in de kantine konden ze zelfs terecht voor zonnebrand. Ook voor het publiek werd goed gezorgd. Er waren springkussens aanwezig voor broertjes en zusjes waarop ze zich konden uitleven, terwijl de ouders en andere supporters een hamburger aten of wat te drinken hadden onder één van de tenten die voor de nodige schaduw zorgden.

Na twee pouleronden en een finaleronde was het tijd voor de prijsuitreiking. Tot verrassing van de spelers kwam niemand minder dan Vivianne Miedema – spelend bij Arsenal en voor het Nederlands Elftal – de prijzen uitreiken!

Het team in de categorie U10 dat gewonnen heeft is Rohda Raalte. Beste speler van deze leeftijdscategorie is Siem van der Meulen van FC Meppel geworden. De prijs voor beste keeper ging naar Kerim Bakbi van de Alkmaarse club AFC’34. De winnaar in de categorie U12 is CVV Achilles uit Enschede geworden, Aram Oglu van dezelfde club werd de beste speler. De beste keeper van het toernooi in de categorie U12 is Anouk Klomp van vv de Weide. Het was een zeer geslaagd toernooi, gezien de vele positieve reacties van staf en spelers van de verschillende teams.

Voor jou geselecteerd

Naar boven