Nieuws

Voetbalschool Goedkoop een mooie aanvulling voor nog meer voetbalplezier

De voetbalschool Demy Goedkoop is al jaren een begrip in Raalte. Demy is onderwijsassistent en daarnaast jeugdtrainer en veldcoördinator bij Rohda Raalte.

Demy is een echte liefhebber en om die reden heeft hij jaren terug ook een voetbalschool opgericht. Die voetbalschool is niet alleen bedoeld voor de zogenaamde talenten. Wat de voetbalschool van Demy uniek maakt is dat hij alle spelers die in de leeftijdscategorie spelen van O8 t/m O14 verwelkomd die voetballen leuk vinden en graag iets bij willen leren.

Demy heeft naast voetbalelementen binnen zijn voetbalschool ook veel aandacht voor het ontwikkelen van motorische en mentale vaardigheden. Daarbij staat een plezierige omgeving voorop. Een aanrader voor de voetballer die voetballen echt leuk vindt.

Samenwerking met Rohda Raalte

De voetbalschool is al jaren op de vrijdagmiddag actief op het Rohdaveld van 15:30 tot 19:30. Wim Kieftenbeld bestuurslid en teamleider voetbalzaken van Rohda Raalte zegt het volgende over Demy en zijn voetbalschool. “Binnen de jeugdopleiding van Rohda Raalte hebben we Demy leren kennen als een getalenteerde en kwalitatief hoogstaande trainer, die goed met kinderen om kan gaan. Daarbij gaat het niet alleen om het voetbalgedeelte, maar ook om de ontwikkeling van het kind”.

“Vanuit Rohda Raalte vinden we de voetbalschool een hele mooie aanvulling voor die kinderen die zich graag verder willen ontwikkelen. Bij een voetbalschool wordt vaak gedacht aan het ontwikkelen van alleen de getalenteerde voetballers. Dat staat niet centraal bij Demy’s voetbalschool. Demy biedt iedere speler de mogelijkheid om zich te ontwikkelen”.

“Die gedachte sluit perfect aan bij het nieuwe beleidsplan Rohda 2.0: Aandacht voor iedereen. Daarmee omarmt Rohda Raalte de activiteiten van de voetbalschool. Binnen het beleidsplan van Rohda Raalte hebben we ook extra aandacht opgenomen voor de pedagogische ontwikkeling van kinderen, als ook het motorische gedeelte. We vinden het mooi om te zien dat deze aandachtspunten binnen de voetbalschool ook op een professionele manier worden opgepakt.

Aansluiting bij visie KNVB

Binnen de KNVB wordt er ook steeds meer aandacht besteedt aan een brede ontwikkeling van spelers. Zo is de KNVB gestart met het project ‘Interne Voetbalscholen’. Het idee hiervan is dat clubs het bestaan van voetbalscholen gaan omarmen. Het interessante is dat Niek Hollewand hier projectmatig bij de KNVB aan werkt. Niek is daarnaast ook nog eens technisch coördinator bij de middenbouw jeugd van Rohda. Ook Niek is enthousiast over de voetbalschool van Demy.

Concrete vervolgstappen

De afgelopen weken heeft Rohda Raalte met Demy gekeken naar hoe wij nog beter kunnen gaan samenwerken en vanaf komend seizoen nog meer de verbinding kunnen maken tussen de wekelijkse clubtrainingen en de techniektrainingen die Demy met zijn voetbalschool op de vrijdagmiddag aanbiedt.

Naast voetbalvaardigheden willen we als Rohda Raalte ook aan de slag met het motorische gedeelte van spelers. Dat gaan we doen via het Athletic Skills Model (doel: completere atleet worden) en die methodiek gaan we integreren in onze voetbaltrainingen. We hebben gemerkt dat dit belangrijk is omdat we een trend zien dat kinderen en zelfs volwassenen minder bewegen en zelfs minder atletisch zijn. Dat komt vooral door onze huidige leefstijl, zoals veel zitten en veel tijd doorbrengen op telefoon en tablet. Door ook aan het motorische gedeelte aandacht te gaan schenken, worden voetballers ook completer. Binnen de voetbalschool zal daar ook extra aandacht aan besteed worden, waarbij het bewezen is dat vooral die extra aandacht kinderen nog beter kunnen ontwikkelen.

Waarom zou je voor de voetbalschool kiezen

Het gaat vooral om de extra aandacht op alle gebieden. Met spelvormen, trainingsvormen en de manier van trainen is gebleken dat Demy spelers extra kan ontwikkelen. Het is gebleken dat spelers beter en vooral completer worden.

In de trainingsaanpak zit veel diversiteit, zoals het trainen op verschillende ondergronden. Dat doet Demy bewust. Naast dat kinderen deze afwisseling leuk vinden, is het vooral belangrijk voor de ontwikkeling van het aanpassingsvermogen op motorisch gebied. Hierdoor leren kinderen zich beter aan te passen aan wisselende omstandigheden.

Dat is de reden dat er binnen de voetbalschool getraind wordt in omgevingen waarin kinderen zich aan moeten passen aan de omstandigheden. Naast het plezier wat deze opzet en spelvormen met zich meebrengt is het goed voor hun voetenwerk, explosiviteit en stabiliteit (zand) het wenden en keren, balvaardigheid, veelzijdig leren bewegen en de bewegingssnelheid. Het is een manier van ontwikkelen waarin Demy geloofd. Het gaat uiteindelijk om de ontwikkeling van het kind.

Jaarplanning seizoen 2022 – 2023

De voetbalschool van Demy werkt volgens een gestructureerde en gedegen jaarplanning.

De voetbalschool gaat starten op vrijdag 16 september. De jaarplanning is zo samengesteld, zodat de deelnemende kinderen maximaal aanwezig kunnen zijn. Vanuit de jaarplanning wil Demy het belang onderstrepen om zo min mogelijk trainingsmomenten te missen.

Vernieuwde opzet van het jaarplan:

  • Eerste cyclus: 12 trainingen op kunstgras bij Rohda Raalte (gericht op het individu)
  • Tweede cyclus: Champions League zaal (Carmel College Salland) & beachvoetbaltoernooi (gericht op samenwerken in teamverband)
  • Derde cyclus: 15 trainingen op verschillende ondergronden in de gemeente Raalte (met speciale aandacht op motorische ontwikkeling)

Indeling groepen

Demy deelt de groepen in op basis van leeftijd en niet op basis van voetbalkwaliteit of talent. Zo zullen bijvoorbeeld kinderen die bij elkaar in de klas zitten bij elkaar ingedeeld worden. Belangrijk is dat kinderen elkaar niet belemmeren vooral op hun eigen manier en tempo kunnen ontwikkelen.

Trainingstijden

De trainingen zullen plaatsvinden op de vrijdagmiddag tussen 15:30 en 19:30 uur. De trainingstijden zijn voor elke cyclus afhankelijk van het aantal aanmeldingen en het totaal aantal groepen waarin getraind gaat worden. Wel zullen de leeftijdscategorieën altijd achtereenvolgend trainen. De O9-categorie zal dus ten alle tijden de eerste groep vormen.

Wat zijn de kosten

Demy probeert de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen mee kan doen. De kosten per training zijn:

  • Eerste cyclus: veldtraining: €9,00
  • Tweede en derde cyclus i.v.m. huurkosten: €9,50

Aanmelden

Meld je snel aan want het begint al aardig vol te lopen en we willen graag iedereen een kans bieden. Je kunt je aanmelden t/m maandag 12 september 19:00 uur.

Stuur je aanmelding naar demygoedkoop@hotmail.com

Graag ontvangen we de volgende gegevens:

  1. Naam van uw zoon/dochter
  2. Het team waarin uw zoon/dochter dit seizoen voetbalt

Aanvullende informatie van nieuwe deelnemers

  1. NAW-gegevens
  2. E-mailadres ouder(s)
  3. Mobiele telefoonnummer ouder(s) voor in geval van nood

Ben jij er ook bij? Ik heb er zelf enorm veel zin in.

Vriendelijke sport groet,

Demy Goedkoop

Je mag me altijd bellen via: 06-37654833

Neem een kijkje op de Goedkoop voetbalschool Facebookpagina:

Wil je een indruk van wat deelnemers van de voetbalschool vinden. Kijk dan naar het filmpje van de Stentor

Voor jou geselecteerd

Naar boven