Rohda Raalte haakt aan bij de bovenste posities

Zaterdagavond won Rohda Raalte dik verdiend met 4-3 van VOC uit Rotterdam. Met name in de 1e helft werd er een prima niveau gehaald door de Raaltenaren, echter vergat het toen om de wedstrijd al in het slot te gooien.

Doelpunten Rohda Raalte – VOC Rotterdam

Al na 6 minuten lag de bal in het netje. De eerste beste aanval via Mart en Kevin werd prima afgerond door Max Koelen. Rohda Raalte had in de eerste helft minstens nog 3 keer moeten scoren, maar de voorwaartsen stonden nog niet helemaal op scherp. VOC had in die 1e helft 1 kans, maar deze werd prima gered door Frans van Oldeniel, die natuurlijk zijn ‘Clean Sheets’ op rij uit wilde bouwen.

Ook konden we 2 tegenvallers noteren. Max Koelen viel al na een half uur uit met een blessure en hetzelfe gold dat voor aanvoerder Thom Strijland die vlak voor rust uitviel na een ongelukkige botsing in een duel.

Na rust was het wachten op de 2-0. Deze viel dan ook in de 53e minuut. In een identieke aanval als de eerste goal, wist Deniz Sahbaz het net te vinden en scoorde daarmee zijn 100e goal in zijn senioren ’tijdperk’.

Uit het niets wist VOC daarna te scoren in de 64e minuut toen de Rohda Raalte defensie even niet scherp was. Wessel Verhaar strafte dit onmiddelijk af: 2-1. De Rotterdammers kregen daarna nog een aantal mogelijkheden om langszij te komen, maar het was Jens Spikker die in de 82e minuut de wedstrijd besliste en schitterend 3-1 maakte.

In de laatste minuut maakte Kevin Peppels de 4-1 middels een prima aanval. VOC maakte daarna nog 2 doelpunten in blessuretijd, waardoor het toch nog heel even billenknijpen was. De 4-3 die daarmee op het scorebord kwam was dan uiteindelijk wel verdiend, maar gezien het spelbeeld van deze wedstrijd, had Rohda Raalte de wedstrijd eerder op slot moeten gooien. Door deze overwinning stijgt Rohda Raalte weer verder op de ranglijst. Prima dus!

Interview met Laurens Knippenborg

Aanstaande donderdagavond staat er een bekerwedstrijd op het programma. We ontvangen dan om 20:15 uur Helios uit Deventer in de 1e Knock-out ronde van de KNVB District beker. Een weerzien met Fabian Put en Djeremy Zandvliet.

Rohda Raalte – VOC Rotterdam 4-0

‘7 1-0 Max Koelen; ’53 2-0 Deniz Sahbaz; ’66 2-1 Wessel Verhaar; ’83 3-1 Jens Spikker; ’90 4-1 Kevin Peppels; ’92 4-2 Wessel Verhaar; ’93 4-3 Sebastiaan Quispel

Scheidsrechter: Dhr. Midden

Geel: Joost van der Loo & Wouter van der Loo (VOC) & Flynn Schrijver (Rohda Raalte)

Frans van Oldeniel, Don van Rossum, Maurice van Bussel, Coen van Heun, Flynn Schrijver, Thom Strijland (C) (’43 Deniz Sahbaz), Shaquile Woudstra, Max Koelen (’33 Jens Spikker), Kevin Peppels, Mart Lugtenberg & Julian van Hoogstraten (’85 Twan Marsman)