Nieuws

Zondag uit naar Purmerend

Rohda Raalte reist aanstaande zondag af naar Purmerend om daar de strijd aan te gaan met VPV Purmersteijn. Het is de allereerst ontmoeten tussen beide clubs. Rohda Raalte gaat er proberen om zijn ongeslagen status van 7 wedstrijden uit te breiden naar 8 wedstrijden.

Foto: www.purmersteijn.eu, Ernesto Grave scorend  tegen Markelo 6-2 winst (beker). Gefloten door scheidsrechter René Temmink later jarenlang betaald voetbal scheidsrechter

De vereniging is opgericht op 5 mei 1907, toen Purmerend nog maar 5.700 inwoners kende. Purmersteijn is hiermee één van de oudste voetbalverenigingen van Noord-Holland. De eerste officiële wedstrijd werd gespeeld op 29 september 1907 tegen Sparta Edam. Na de fusie op 15 januari 1946 met de andere purmerendse voetbalvereniging Sandow, werd “V.P.V.” toegevoegd aan de naam van de vereniging. “V.P.V.” staat voor Verenigde Purmerender Voetbalverenigingen. Het eerste kampioenschap werd al in 1910 behaald. Hoogtepunt voor de vereniging was het jaar 1964, toen Purmersteijn kampioen werd van de eerste klasse KNVB (dan de hoogste klasse in het amateurvoetbal) en vervolgens meedeed aan de strijd om het Nederlands kampioenschap. Het meest recente kampioenschap werd in april 2017 behaald, waarmee de promotie naar de Hoofdklasse A van de KNVB werd afgedwongen.

Purmersteijn heeft de laatste 3 wedstrijd met klinkende cijfers gewonnen en staat momenteel op een vierde plaats op de ranglijst. Men heeft 3 punten meer dan Rohda Raalte. Kortom een leuk affiche voor deze zondagmiddag. Rohda Raalte zal immers op de aanval spelen en de 3 punten mee terug willen nemen naar Raalte. De selectie van Rohda Raalte is bijna weer op volle sterkte. Thom Strijland en Burak Basut zijn inmiddels weer aangehaakt bij de groep en zijn weer inzetbaar.

De wedstrijd staat aanstaande zondag onder leiding van Dhr. Kaper en hij zal worden geassisteerd door Dhr. Capaci en Dhr. Oudendijk. Aanvang is 14:00 uur op Sportpark Purmersteijn. De balsponsor vermelden we normaal gesproken nooit voor een uitwedstrijd. In dit geval doen we dat wel. Bij deze wedstrijd wordt de bal gesponsord door Ernesto Grave(zie foto) van Buro C5. Ernesto is al sinds 2001 lid van Purmersteijn en kwam destijds over van Rohda Raalte. Het was dus niet zo moeilijk om deze link te leggen. Er zal dus zondag ook nog wel wat historie worden besproken.

Voor jou geselecteerd

Naar boven