Nieuws

Nuttige overwinning op Alphense Boys

In een moeilijk, spannende, maar mooie wedstrijd, heeft Rohda Raalte ondanks de vele blessures, een zeer nuttige overwinning behaald op de Alphense Boys. Met name in de eerste helft had Rohda Raalte het moeilijk, maar door fantastisch keepen van doelman Frans van Oldeniel, bleef Rohda Raalte uitzicht houden op een goed resultaat.

Frans van Oldeniel

Rohda Raalte begon moeizaam aan de wedstrijd en had het in de beginfase moeilijk. Toch scoorde Rohda Raalte na een kwartier de openingstreffer. Via een goede aanval over links werd de bal voor gebracht en was het Damon van Hoften die de 1-0 binnen schoot. Alphense Boys had in die eerste helft zeker vier 100% kansen, maar doelman Frans van Oldeniel hield Rohda Raalte met prima reddingen in de race. Zo werd er gerust met een kansenverhouding van 2-4, maar stond er op het scorebord een 1-0 voorsprong voor de Raaltenaren.

In de tweede helft ging het spel meer heen en weer. Rohda Raalte had het wat beter voor mekaar en probeerde de 2-0 te maken. Alphense Boys probeerde de gelijkmaker te forceren. Dat lukte dan ook in de 71e minuut toen Jelle Hak de gelijkmaker maakte. Op dat moment stond bij Rohda Raalte Kevin Peppels klaar om in te vallen. Hij kwam in het veld voor Robin Bijker. Nog geen minuut later was het in de 73e minuut alweer 2-1 voor Rohda Raalte toen Kevin Peppels voorzette en Sven Pazie de bal binnen knikte. Daarna kregen beide ploegen nog kansen om te scoren, maar Rohda Raalte kwam niet meer in grote problemen, waardoor de 2-1 op het vernieuwde scorebord bleef staan.

Dinsdagavond speelt Rohda Raalte in Kampen in de 2e ronde van de KNVB Districtbeker tegen zaterdag eerste klasser KHC. Aanvang is 20:00 uur. Zondag staat er dan weer een thuiswedstrijd op het programma. We ontvangen dan VKW uit Westerbork dat afgelopen weekend met 1-2 verloor van vv Heino.