Souvereine overwinning op de hekkensluiter

Rohda Raalte won deze zondagmiddag vrij gemakkelijk van hekkensluiter VKW uit Westerbork. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-0. De bezoekers hadden deze middag weinig te vertellen, behalve een tweetal momenten vlak voor rust, toen doelman Frans van Oldeniel knap redde op twee grote kansen.

De bezoekers kwamen met een grote supportersschare met een ‘partybus’ naar Raalte om hun ploeg aan te moedigen. Het was aan Rohda Raalte zelf om deze supportsschare snel stil te krijgen. Dat lukte al in de 12e minuut toen Mart Lugtenberg de 1-0 maakte. Rohda Raalte ging door en kreeg vele kansen. In de 36e minuut was het Julian van Hoogstraten die de 2-0 aantekende. Vlak voor rust kreeg VKW een tweetal goede kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar doelman Frans van Oldeniel was niet van plan om de bal vandaag uit het net te moeten halen en redde prima!

Na rust ging Rohda Raalte door om de beslissende 3-0 te maken. Echter werden er binnen twee minuten (62e en 63e) twee 100% doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. Meerdere supporters stonden op 1 lijn en zagen duidelijk dat Deniz Sahbaz en Sven Pazie achter de bal stonden toen de voorzet op hen gegeven werd. In de 73e minuut werd het dan toch 3-0 door Damon van Hoften. Tien minuten later was het Deniz Sahbaz die aan alle ‘onzekerheid’ een eind maakte door de 4-0 binnen te schieten. In de laatste minuut werd er wederom een 100% doelpunt van Kevin Peppels afgekeurd. Ook hij stond duidelijk achter de bal bij de voorzet. Direct daarna floot scheidsrechter Souwen af en stijgt Rohda Raalte naar plek 7 op de ranglijst. In de kantine bleeft het nog enkele uurtjes gezellig mede door de VKW aanhang. Bedankt!

Volgende week zondag staat de verste uitwedstrijd op het programma. We reizen dan naar Westlandia in Naaldwijk.

Rohda Raalte – VKW Westerbork 4-0

’12 1-0 Mart Lugtenberg; ’36 2-0 Julian van Hoogstraten; ’73 3-0 Damon van Hoften; ’83 4-0 Deniz Sahbaz

Scheidsrechter: Dhr. Souwen

Frans van Oldeniel, Shaquile Woudstra, Maurice van Bussel, Coen van Heun, Flynn Schrijver, Thom Strijland (C) (’83 Don van Rossum), Sven Pazie (’70 Wesley Hansler), Mart Lugtenberg (’83 Jens Spikker), Damon van Hoften, Kevin Peppels & Julian van Hoogstraten (’46 Deniz Sahbaz)