Nieuws

Gerevancheerd tegen Velsen

Rohda Raalte heeft zich gerevancheerd op de dikke nederlaag van het vorig weekend in Noordwijk, toen er met 7-1 een pak slaag kreeg van SJC. Deze zondagmiddag werd Rkvv Velsen met 4-0 van de mat geveegd, maar dit heeft met name het doelsaldo in de 2e periode nog geen goed gedaan.

In die 2e periode staat Rohda Raalte momenteel op een 3e plaats, met evenveel punten als Hoogeveen en Purmersteijn (18 punten), maar met een beduidend minder doelsaldo (RR +5, Hoo +10 & Pur + 9). Op de 4e plaats staat Westlandia die de beste papieren heeft met slechts 2 punten minder, maar nog wel een inhaalwedstrijd tegoed heeft tegen Be Quick 1887 (11 maart).

Dan de wedstrijd. Rohda Raalte begon heel sterk en drukte Velsen direct achteruit en creëerde een aantal kansen, waarvan er zeker enkele in hadden gemoeten. Of de aanval van Rohda Raalte was niet scherp genoeg, of de keeper van Velsen was deze dag zo goed? Wie het weet zal het zeggen………….

Wat niet mee hielp was het uitvallen van Shaquile Woudstra (blessure) en Sven Pazie (ziek). Rohda Raalte moest met invallers Jesse Pultrum en Damon van Hoften overstappen op een iets ander aanvalsplan. Dit resulteerde dan ook vlak voor rust met enig fortuin toen Max Koelen de bal via de keeper van Velsen de bal in het doel zal rollen.

Na rust een nog sterker Rohda Raalte dat de score verder opvoerde naar de eindstand van 4-0. Daar waar het richting de dubbele cijfers had moeten gaan. Zo groot was het krachtsverschil wel in deze wedstrijd.

Volgende week staat er een zware uitwedstrijd op het programma in Leidschendam. Rohda Raalte speelt dan tegen RKAVV, waar in het begin van het seizoen nog terecht van werd verloren.

Karakteristieken:
Rohda Raalte – Rkvv Velsen 4-0 (1-0)

’41 1-0 Max Koelen; ’61 2-0 Damon van Hoften; ’72 3-0 Kevin Peppels & ’90+1 Mart Lugtenberg

Scheidsrechter: Dhr. Brinkhuis

Geel: ’54 Mischa Plug (Rkvv Velsen) & ’59 Wesley Hansler (Rohda Raalte)

Opstelling Rohda Raalte:
Frans van Oldeniel, Shaquile Woudstra (’29 Damon van Hoften), Maurice van Bussel, Coen van Heun, Don van Rossum, Thom Strijland (C), Sven Pazie (’29 Jesse Pultrum), Max Koelen (’72 Jens Spikker), Mart Lugtenberg, Wesley Hansler & Kevin Peppels (’82 Deniz Sahbaz)

Voor jou geselecteerd

Naar boven