Zuur verlies uit tegen RKAVV

Rohda Raalte heeft zondagmiddag met 2-0 verloren van RKAVV, oftewel met dezelfde cijfers als in de heen wedstrijd. Toch kwam dit verlies anders tot stand als in de wedstrijd in het begin van het seizoen.

Rohda Raalte had voor deze wedstrijd een andere tactiek dan dat men normaal speelde. Het zakte in en speelde heel compact. De eerste beste kans was dan ook voor Rohda Raalte. Kevin Peppels miste echter in de 3e minuut de ultime mogelijkheid om de score te openen. Hij schoot recht op de keeper af. RKAVV had dan wel meer balbezit, maar dat was juist de tactiek van Rohda Raalte. Men creëerde weinig kansen, en kwam in die eerste helft tot een bal op de bovenkant van de lat en hadden een paar gevaarlijke schoten die naast en over gingen. Rohda Raalte had nog wel 2 grote kansen, Kevin Peppels raakte de buitenkant van de paal en Max Koelen schoot in het zijnet, waar hij beter breed had kunnen leggen op de vrij staande Wesley Hansler en Kevin Peppels.

In de 37e minuut kwam Kevin Peppels goed door over rechts. Max Koelen sprinte naar het strafschopgebied om de bal op te kunnen eisen voor een grote kans. Hij werd echter vlak voor het strafschopgebied onderuit gehaald en kon dus niet in scoringskans komen, wat de verder goed leidende scheidsrechter Cantineau niet had gezien. Na afloop, na het zien van de beelden verontschuldigde hij zich hiervoor. Hierdoor was de ruststand: 0-0.

Na rust een ander beeld. RKAVV werd gevaarlijker en kreeg in de 52e minuut een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied nadat Flynn Schrijver de bal miste en zijn tegenstander onderuit haalde. Uit die vrije trap werd er gescoord. De bal werd breed gelegd en de defensie van de Raaltenaren lette even niet goed op. Deze werd van zo’n 15 meter knalhard door RKAVV binnen geschoten: 1-0.

Rohda Raalte probeerde wel de gelijkmaker te forceren, maar was zelf te slordig. Een kwartier later verspeelde Wesley Hansler en Shaquile Woudstra onnodig de bal en kon de spits RKAVV vrij gemakkelijk de 2-0 maken via een schot in de verre hoek. Rohda Raalte probeerde daarna nog wel, maar het had te weinig stootkracht om nog iets te kunnen forceren.

Zo kwam dus de 2-0 eindstand op het scorebord en liet Rohda Raalte de uitgelezen kans om omhoog te klimmen naar hogere posities op de ranglijst en 2e periode aan zich voorbij gaan.

Over 2 weken staat de volgende wedstrijd op het programma. En niet zomaar eentje. De Grote Sallandse Derby staat op zaterdagavond 25 februari op het programma. Rohda Raalte – vv Heino begint dan om 19:00 uur!

RKAVV Leidschendam – Rohda Raalte 2-0 (0-0)

’53 1-0 Xavier Akinrinbola; ’67 2-0 Remco Overdevest

Scheidsrechter: Dhr. Cantineau

Geel: ’30 Remco Overdevest (RKAVV)

Frans van Oldeniel, Don van Rossum, Maurice van Bussel, Coen van Heun, Flynn Schrijver, Thom Strijland (C) (’72 Julian van Hoogstraten), Shaquile Woudstra, Max Koelen (’61 Damon van Hoften), Mart Lugtenberg (’78 Jens Spikker), Wesley Hansler & Kevin Peppels